Oldalletöltések száma: 6500704
2018. május 26. szombat 02:28,
Fülöp és Evelin napja van.

Hetente egy landoljon a szemetesben

Az ember ránéz a mosogatószivacsára, helyenként már foszladozik, de azért még jó sokáig használható. Nem is koszos, meg aztán minden mosogatásnál jó erősen kimossa a zsíroldó, vélhetően fertőtlenítő mosogatószerrel.

   Hisszük, hogy elmosogatott tányérjaink, poharaink, evőeszközeink tiszták, de tévedünk. Egy vizsgálat kimutatta, hogy a mosogatáshoz használt szivacs egy idő után valóságos baktériumtenyészetté válik.
   Négyzetcentiméterenként tízmillió baktérium is lehet egy használt szivacson, a mosogatórongyok pedig egymilliót is raktározhatnak ugyanekkora felületen az Arizona Egyetem mikrobiológusai szerint. A kutatók szerint akár járványokat is okozhatnak a takarításhoz sokat és sokáig használt eszközök.
   A szakemberek most azt javasolják, hogy ne használjuk sokáig a mosogatószivacsokat, amelyeket meglehetősen olcsón lehet kapni, akár tucat számra is. Érdemes megfogadni a tanácsot és legalább hetente új szivacsot bevetni a mosogatáshoz. Nem ez lesz háztartásunk legnagyobb kiadása, de az egyik leghasznosabb.