Oldalletöltések száma: 6153427
2018. március 18. vasárnap 04:59,
Sándor és Ede napja van.

Tó körül tekertek a polgárőrök

polgarorok bringatura 1 2017Amióta az időjárás engedi, százával tekernek a Velencei-tó körüli kerékpárutakon a bringázók. Sokan egyedül, családtagokkal, barátokkal vágnak a mintegy 30 kilométeres útnak, mások szervezett túrán vesznek részt. Ahogy tették ezúttal a polgárőrök is.

   „Tekerd körbe a Velencei-tavat” elnevezéssel rendezte meg május 13-án a hagyományos kerékpáros túráját az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és sportegyesülete. A rendezvényre érkezők és regisztrálók ételt-italt kaptak, míg az első 200 regisztráló emlékpólóval térhetett haza.


   Ahogy arról a Media24.hu beszámolt, a házigazda velencei polgárőröknek a gárdonyi, pákozdi és zichyújfalui társaik is sokat segítettek az esemény szervezésében. A 31 km-es távot nem csak a polgárőrök, barátaik, családtagjaik teljesíthették, az indulók között szép számmal rendőrök voltak és civilek is.
   A túrázók Velencéről, a Korzóról indultak, és a dinnyési, valamint pákozdi (nem kötelező) pihenő után oda is érkeztek vissza a drótszamarazók, akik között számtalan korosztály képviseltette magát. A táv teljesítése után ebéd várta a tekerésben elfáradt részvevőket.