Oldalletöltések száma: 6153428
2018. március 18. vasárnap 05:00,
Sándor és Ede napja van.

Ha nem is balatoni ütemben, de nőttek az ingatlanárak a Velencei-tónál

ingatlan adasvetelA velencei-tavi településeken lépten-nyomon lehet találni eladó nyaralókat, és ugyancsak széles a kínálat az ingatlanok eladásával foglalkozó cégeknél is. A Velencei-tó melletti nyaralók tulajdonosainak jó hír, hogy sok százalékkal nőtt ingatlanuk piaci értéke.

   A lakáspiac élénkülésével párhuzamosan a nyaralópiac is emelkedő pályára került – állapítja meg az Ingatlan.com legfrissebb elemzése. A legjelentősebb áremelkedés a Balatonnál következett be.
   A nyaralók piacán az élénkülést mutatja, hogy az idei első negyedévben a kínálat 5 százalékkal nőtt, a kereslet pedig ennél nagyobb mértékben, 9 százalékkal emelkedett.
   Az összegzés szerint a Velencei-tónál az átlagárak nem érik el a legnépszerűbb balatoni településeken márt árakat. A Velencei-tó melletti nyaralókat is magában foglaló Fejér megyében a nyaralók átlagos négyzetméterára május elején 172 ezer forint volt, amely 7,5 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket.
   A balatoni térség kivételes a nyaralópiacon belül, több településen is a budapesti árakon hirdetnek lakásokat. Az Ingatlan.com több mint 7 ezer nyaralóhirdetésen alapuló elemzése szerint a legnépszerűbb balatoni településeken az átlagos négyzetméterárak elérték a budapesti szintet.
   Az ingatlanokkal foglalkozó portál szerint a turizmus fejlődése a nyaralóvásárlók és a nyaralótulajdonosok számára is fontos, mert ezek az ingatlanok a kihasználatlan időszakokban akár rövidebb időre is bérbe adhatók – tartalmazza az összegzés, amelyet az MTI adott közre.