Oldalletöltések száma: 6818540
2018. július 16. hétfő 12:25,
Valter napja van.

Támogatják a családot gyógyszerre és orvosra költenek a nyugdíjasok

nyugdijas bevasarlas jokortv husNem véletlen, hogy a kereskedelmi tévék is 18 és 49 év között mérik a műsorok, ezzel együtt persze a termékreklámok nézettségét, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy ez a korosztály vásárol leginkább. Na, de mit vesznek az idősebbek?

   A magyar idősek 31 százaléka egyáltalán nem rendelkezik megtakarítással, a családját mégis a nyugdíjasok 90 százaléka támogatja valamilyen módon – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készített felmérésből – amelyről a Vg.hu írt.

   A gazdasági portál írásában olvasható, az 50 év felettiek havi jövedelmük kétharmadát élelmiszerre, rezsire illetve lakhatással kapcsolatos kiadásokra fordítják – derült ki egy 4Life Direct megbízásából készített felmérésből. A kutatás rámutatott továbbá arra is, az idősebbek bevételeik fennmaradó egyharmadát, az összjövedelmük 13 százalékát főként gyógyszerekre és egészségügyi kiadásokra, valamint ruházkodásra és háztartási termékekre költik. Kikapcsolódásra, szabadidős tevékenységekre a válaszadók mindössze havi jövedelmük 9 százalékát fordítják, félretenni pedig még kevesebbet, átlagosan kétszázaléknyit tudnak.
   A megkérdezett 50 év felettiek 31 százaléka egyáltalán nem rendelkezik megtakarítással, ráadásul ez az arány magasabb a nők (38 százalék), valamint a fővárosban élők körében (36 százalék). A községekben élnek a legtakarékosabbak, az itt lakók háromnegyedének van megtakarítása. A legkedveltebb pénzügyi eszköz az életbiztosítás, amellyel több, mint a válaszadók negyede rendelkezik. A válaszadók ötöde otthon, készpénzben tartja félretett pénzét.
   A kutatás szerint a nyugdíjasok 23 százaléka nyugdíján felül is szert tesz valamilyen bevételre, elsősorban munkavégzés révén. Ötödük a nyugdíj mellett továbbra is dolgozik, és csupán a nyugdíjas korú válaszadók elenyésző részének származik rendszeres plusz jövedelme ingatlan bérbeadásból vagy családi támogatásból.
   A felmérés végül rámutatott: a nyugdíjasok 90 százaléka támogatja a gyermekeit és közeli hozzátartozóit valamilyen formában. Kétharmaduk legalább alkalmanként pénzzel vagy egyéb ajándékkal segíti a szeretteit, míg harmaduk rendszeres anyagi támogatást nyújt számukra. A nyugdíjas válaszadók 17 százaléka valamilyen ingatlant vagy ingóságot íratott családtagja nevére, míg 38 százalékuk egyéb módon, például étkezéssel, a lakhatás támogatásával, vagy az unokák felügyeletével segít rokonain – írta a Vg.hu..