Oldalletöltések száma: 6665046
2018. június 21. csütörtök 16:32,
Alajos és Leila napja van.

Sok millió hektoliternyi fagylalt kel útra nyaranta

fagylalt olasz internetAz, hogy nyaranta fagylaltot eszünk, olyan természetes, mint az, hogy meleg van. A fagylalt addig a pár percig, amíg elszopogatjuk, hűsít, közben laktat, és ha nem vigyázunk a mennyiségével, hizlalhat is. Na, de ki törődik a kánikulában ezzel? Ahogy talán azzal sem, hogy hol gyártották a nyalni valót.

   Bizonyára többeni rávágnák kedvenc cukrászdájuk nevét, pedig a csodálatos finomságok legnagyobb része nagyüzemekben készül. Az Euronews.com annak járt utána, hogy melyik ország exportálja a legtöbbet a hűsítő édességből.

   Ahogy a hírportálon olvasható, az Eurostat adatai szerint nem meglepő módon tavaly Olaszország volt a legnagyobb fagylaltexportőr az unióban. Nem kevesebb, mint 595 millió liter fagylaltot gyártottak és szállítottak külföldre szállított. Ez az uniós termelés majdnem egyötöde, pontosabban 19 százaléka.
Második helyen a kevéssé fagylaltbarát nemzetnek tűnő németek állnak a maguk 514 millió literével (ez 16 százaléka az EU termelésnek), míg harmadik helyen Franciaország szerepel 454 millió literrel (14%).
   Magyarország a középmezőnyben van a maga 39 millió literével. A többiektől pedig messze lemaradva, utolsó helyen állnak az osztrákok, a maguk 1,8 millió literével – írta az Euronews.com.