Oldalletöltések száma: 6665043
2018. június 21. csütörtök 16:31,
Alajos és Leila napja van.

A megtett kilométerekért pontokat kaphatnak a futók, amit levásárolhatnak

futo okostelefonnal videos pexels comÚton, útfélen lehet találkozni kocogókkal, szabadidős futókkal, sokuk közös jellemzője, hogy fülükben ott a fülhallgató és karjukon, zsebükben, ruházatukban az okostelefon, amelyről zenét hallhatnak. De ha már náluk van a mobil, másra is használhatják.

   Átlépte a tízezret a runaddict futóalkalmazás letöltéseinek száma, ez nem is meglepő annak fényében, hogy egy friss felmérés szerint már minden második amatőr futó az okostelefonjával indul sportolni – írta a Telefonguru.hu.

   Ahogy a telefonos szakportál írásából kiderül, az NN Biztosító a magyar internetezők futási szokásait vizsgáló, reprezentatív online felmérést készített. Ebből kiderül, hogy az internetes eléréssel rendelkező magyaroknak már 29 százaléka fut legalább heti egyszer, egy alkalommal átlagosan 4,3 kilométert.
   A kutatás azt is feltárta, hogy a futók 54 százaléka mobiltelefonnal vág neki a napi távnak. A mobiltelefonnal futók közül legtöbben (84 százalék) azt mérik okostelefonnal, hány kilométert futottak. A futótevékenységét 56 százalékuk követi, 35 százalékuk pedig arra kíváncsi, mennyi kalóriát égetett el.
   Az edzés célja a felmérés során választ adók 58 százaléka szerint a fittség megőrzése, 43 százalékuk kikapcsolódik futás közben, minden harmadik ember pedig fogyni szeretne.
   A kutatásból az is kiderül, hogy a megkérdezettek kétharmada örülne annak, ha egy futóalkalmazással pontokat gyűjthetne, amelyeket különböző futáshoz szükséges sportfelszerelések és kiegészítők vásárlására fordíthatna.
   A runaddict felhasználói a megtett kilométerekért cserébe pontokat gyűjthetnek, melyeket az alkalmazás partnereinél futással, sportolással és egészséges életmóddal kapcsolatos kedvezményekre válthatnak be. Az applikáció emellett listázza a közelgő futóversenyeket is és a futók az appon keresztül könnyen navigálhatnak a megmérettetések nevezési oldalára.
   Az NN felmérésében megkérdezettek 63 százaléka sosem kért tanácsot edzéséhez szakembertől, 57 százalékuk pedig még sosem indult futóversenyen. A legtöbben (72 százalék) egyedül futnak, 92 százalék nem tagja futóklubnak – írta a Telefonguru.hu.