Oldalletöltések száma: 6665026
2018. június 21. csütörtök 16:30,
Alajos és Leila napja van.

Ha körültekintőek vagyunk, igencsak bebiztosíthatjuk magunkat

viharkar teto blikk huA mind gyakoribb természeti károk okán már többször is írtunk arról, hogy milyen sokat kockáztatnak azok, akik meg akarják takarítani a lakásuk, vagy házuk biztosítását.

   A lakosság kétharmadának van ugyan lakásbiztosítása, de csak ötödük ismeri pontosan, hogy a szerződés milyen esetekben fizet kártérítést – derül ki egy friss felmérésből, amelyről a Calád.hu írt.

   Ahogy a portál összeállításában olvasható a felmérést a Groupama Biztosító készítette az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft.-vel közösen.
   A lakásbiztosítással rendelkezők nagyjából négytizede hallott már arról, hogy ha nem otthon történt a baleset, vagy ha zárt helyről lopták el például a kerékpárját, akkor is van mód kártérítésre. Azt pedig a megkérdezettek harmada tudja csak, hogy a házi kedvenc (háziállatok) betegsége esetén is adhat anyagi segítséget a lakásbiztosítás.
   A válaszok alapján a leggyakrabban akkor igényelnek kártérítést az emberek, amikor utazás közben tulajdonítanak el tőlük értéktárgyat, vagy az otthonukon kívül történt baleset – írta a Család.hu.
   A Vé munkatársa megnézte az egyik közismert biztosító honlapján, hogy milyen károkra nyújt fedezetet a biztosító (nyilván eltérések vannak a különböző társaságok között, de nagy az átfedés is a vállalásukban) és egy igen terjedelmes listát talált. A teljesség igénye nélkül a biztosítás kiterjed tűz, robbanás, villámcsapás, indukció (másodlagos hatás), vihar, felhőszakadás, árvíz, hónyomás, jégverés, ónos eső, kő- és földcsuszamlás, földrengés, idegen tárgyak rádőlése, betöréses lopás, rablás, vezetékes vízkár, üvegtörés, felelősség, földcsuszamlás, kő- és földomlás, ismeretlen építmény, üreg beomlása, idegen jármű ütközése nyomán bekövetkező károkra. Továbbá kiterjed a fenti eseményekhez kapcsolódó rom- és törmelékeltakarításra, oltás és mentés költségeire, tervezés és hatósági engedélyezésre, és minden egyéb szükséges kárenyhítés költségeire.
   Aki pedig még nagyobb biztonságot szeretne, kiegészítheti a biztosítását sok más mellett graffiti, szabadban tárolt vagyontárgyak, besurranás, készpénz, értékpapír, elvesztése, elveszés, kerti növényzet, elfolyt víz, kerékpár és egyéb sportfelszerelések káraira is biztosíthatja magát. Továbbá babakocsi ellopása, fagyasztott élelmiszerek megromlása, síremlékek (kripták) biztosítása, garázsban tárolt autó, kiterjesztett garancia, balesetbiztosítás, bővített balesetbiztosítás, utasbiztosítás, kisállat biztosítás, élet és műtéti biztosítás, kockázati életbiztosítás, díjbeszámítás munkanélküliség esetére, fagyasztott élelmiszerek megromlása esetén bekövetkező károkra is.