Oldalletöltések száma: 6665014
2018. június 21. csütörtök 16:29,
Alajos és Leila napja van.

Hét százalékkal lett több a szingli háztartás Magyarországon tíz év alatt

szingli michaelmedved comHa az ember számba veszi ismerőseit, végiggondolja, hogy ki, hogyan él, hányan vannak egy-egy háztartásban, rájön, hogy sok barátja, családtagja él egyedül. De ez nem csak hazánkra vonatkozik, Európa szerte igen sok az egyedül élő ember.

   Az Eurostat legfrissebb adatai szerint 2016-ban Európában 220 millió háztartás volt, és ennek harmadában csak egy ember élt. Minden negyedik háztartásban csak kettesben élő párok laktak, míg minden ötödik háztartásban gyermekkel élő párok – írta az Eruonews.com.

   Ahogy a hírportál írásában olvasható, a háztartások négy százalékában él egyedülálló szülő gyermekkel. A fennmaradó 18 százalék az, ahol több generáció él együtt gyerekekkel, vagy többen laknak egy háztartásban gyermek nélkül.
   A legmagasabb aránya a szingli háztartásoknak Svédországban van. Ott a háztartások több mint felében, 52 százalékában élnek egyedül, míg Máltában a legalacsonyabb, mindössze 20 százalék ez az arány.
   Finnországban 32 százalékkal a legmagasabb a gyermektelen párok háztartásának, míg Írországban a legmagasabb a gyermekkel élő párok háztartásának az aránya (28 %). Ugyanez az arány Litvániában a legalacsonyabb, csupán 17 százalék, és 14 százalékkal a legkevesebb páros háztartás is náluk van.
   A legtöbb egyedülálló szülő gyermekkel Dániában van, a háztartások 9 százalékában. Ugyanez az arány Görögországban, Horvátországban és Finnországban a legalacsonyabb 2 százalékkal.
   Magyarország a középmezőnyben van a szingli háztartásokat tekintve. Az európai átlaggal azonos, azaz 33 százaléka a háztartásoknak csak egy emberből áll. 2006-hoz képest jelentős a változás, akkor ez az arány csak 25,7 százalék volt – írta az Euronews.com