Oldalletöltések száma: 6664993
2018. június 21. csütörtök 16:27,
Alajos és Leila napja van.

Hajszárító szórja a baktériumokat, legalábbis egyes szállodákban

hajszarito szallodai es aliexpress comA minap foglalkoztunk azzal, hogy éppen saját használati tárgyaink sodorhatnak bajba bennünket, mert fertőzést okozhatnak. Az agyontapogatott okostelefonunk, vécéülőkénk és a mosogatószivacsunk mellett is sok a fertőzésforrás a környezetünkben. Egy sokak által látogatott szállodában még nagyobb a veszély.

   Az ABC News mikrobiológusokat kért fel, hogy mérjék fel kilenc Los Angeles-i szállóban a helyzetet. Három olcsó, három középkategóriás és három luxushotel került górcső alá – írja a Turizmus Online.

   A mikrobiológusok sem számítottak arra, hogy a legrosszabb állapotban a szállodai hajszárítók lesznek. Ezeken gyakorlatilag minden olyan baktérium fellelhető volt, ami egy hotelben megbetegíthet. A hajszárítókon több influenza és hasmenést okozó vírus is előfordul, továbbá torokfájást, megfázást kiváltó baktériumok. A kutatók szerint sok helyen találtak ezekből akkora mennyiséget, amely bőven elegendő ahhoz, hogy valaki megbetegedjen.
   A kilenc hotelből hatnál találtak a mosdóban aggasztóan sok baktériumot. Noha a vécéken több baktérium volt, mint a legtöbb ember otthonában, a vizsgálatot végzők általánosságban meg voltak elégedve az eredményekkel.
   Meglepő, de kutatók egy helyszínen, a jeges vödröken ötször annyi baktériumot találtak, mint amennyit elfogadhatónak tartottak volna.
   Megnyugtató ugyanakkor, hogy a mikrobiológusok szerint összességében a legtöbb hotelben kicsi az esélye annak, hogy egy egészséges immunrendszerrel rendelkező ember megbetegedjen – derül ki a Turizmus Online írásából.