Oldalletöltések száma: 6664994
2018. június 21. csütörtök 16:27,
Alajos és Leila napja van.

Színesedik az élvezet, jön a rózsaszínű csoki és a kék bor

csoki rozsaszin eater com 001Az embernek vannak megrögzött elvárásai: a csokoládé legyen barna, vagy fehér, a bor vörös, rózsaszín(rosé), vagy fehér, a hús, meg a kenyér pedig a megszokott, bár sokféle színárnyalatú. Ha pedig az élelem ettől eltérően néz ki, azt többnyire elutasítjuk. Esetleg kalandvágyból megízleljük.

   A zürichi vezető csokoládégyártó, Barry Callebaut egy évtized alatt fejlesztette ki a rubin kakaóbabot, amelyből a rózsaszínű csokoládé készül, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő.

   A svájci vállalat szerint a fehér csokoládé 80 évvel ezelőtti debütálása óta nem volt ekkora fordulat a csokoládé gyártás történetében, ráadásul az új csokoládé színe természetesen rózsaszín, és íze is kellemesen friss gyümölcsös aromájú – számolt be róla egy svájci hírportál írása nyomán az MTI.
   A Callebaut fejlesztési igazgatója, Peter Boone szerdán Sanghajban mutatta be az új terméket. Mint elmondta, a vásárlóknak még fél évet kell várniuk, amíg a rózsaszín csoki megjelenik a boltok kínálatában.
   A színesedő élelmiszeripari termékek egy másik példája a kék bor, amelyet júliustól forgalmaz a Geneva Blau genfi start-up cég. Thomas Heinimann, a vállalkozás társalapítója egy helyi lapnak elmondta, hogy új imázst akartak adni a bornak, amelyet a fiatalok régi vágásúnak tartanak.
   A Genfi-tó kékségét utánozó bort fehér borszőlőfajtákból készítik, kék színét a szőlő természetes festékanyagával, valamint az E-133-as színstabilizáló adalékkal érik el. Heinimann elmondta: a bor színe természetes módon kék, ők csak intenzívebbé teszik ezt a színt.
   A vállalkozás eredetileg helyi termelőktől akarta beszerezni a szőlőt, ám azok nem voltak oda az ötletért, ezért a borhoz szükséges szőlőt Spanyolországból szállítják. A vásárlók már megbarátkoztak a kék borral, de a bárok és éttermek még idegenkednek a megrendelésétől – derül ki a svájci hírportál írásából.