Oldalletöltések száma: 6331766
2018. április 21. szombat 10:01,
Konrád és Zelmira napja van.

Mindegy, hogy matt, vagy fényes

alufolia foodnetwork comAki rendszeres nézője a főzési műsoroknak, gyakran láthatja, hogy a profi, vagy szakértő amatőr szakácsok előszeretettel használják az alufóliát. Akár azért, hogy azzal fedjék a sütőbe kerülő ételeket, akár azért, mert abban sütnek, főznek. Na, de melyik oldalát kell használni?

   Az alufóliának van egy fényes és egy matt oldala. Egyes vélemények szerint a matt oldal jobb hővezető, ezért érdemes azt választani a fényessel szemben. Mások szerint a fényes fele visszasugározza a hőt, és ezért ropogósabbra sülnek rajta a dolgok. A Dívány.hu a Huffington Post írását idézte.

   A New York-i portál írása információi szerint mindkét oldal ugyanúgy megfelel a célnak. A Reynolds Kitchen magyarázata szerint a sütéshez nem sok köze van a kinézetnek, arra mindkét felület ugyanúgy alkalmas. A csillogó és matt oldal közötti különbség pedig a gyártás sajátosságaiból ered. Az alufólia gyártás során ugyanis a fólia anyaga nem nagyon bírná a fólia megnyújtásához szükséges hőt és nyomást, ezért egyszerre két réteggel dolgoznak a gyártók, ez pedig azt eredményezi, hogy a két fóliaréteg egymással érintkező oldalai fakóbbak, mattabbak lesznek, míg a másik réteggel nem találkozó oldalak fényesek maradnak – derül ki a Huffingtonpost.com információjából.