Oldalletöltések száma: 6664955
2018. június 21. csütörtök 16:22,
Alajos és Leila napja van.

Egy jó fürdőzéssel érdemes megünnepelni a fürdőkultúra napját

agardi termalMagyarország a fürdők hazája, az országban sokfelé található gyógy- és termálfürdő, amelyek vize sokak számára hoz enyhülést betegségükre, másoknak remek felüdülést kikapcsolódást jelentenek. A Velencei-tó térségében kiváló fürdő működik Agárdon és Velencén is.

   A Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján rendezik meg. Erre a napra a Magyar Fürdőszövetség külön kampányt szervez, amelynek célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése – olvasható Programturizmus.hu oldalon.

   A kezdeményezés kiemelt célja a hagyományok fenntartása, fiatal generációk ismereteinek bővítése, ugyanakkor a szenior generációk részére is a figyelem felkeltése a hazai gyógyfürdők és az igénybe vehető gyógyító kúrák iránt. Idén a szaunázás kerül a fókuszba, a szauna kultúra, a szaunázás egészségre gyakorolt hatása és a szaunák helyes használata köré épül fel az országos rendezvény.
   A Magyar Fürdőkultúra Napjának célja, hogy a nagyközönséget megismertessék a több ezer évre visszanyúló fürdőkultúránk gyökereivel, annak értékeivel. A hazai fürdők forgalma a nyár végével jelentősen csökken, azonban a fürdők jelentős része, számuk közel 200, egész évben üzemel és biztosítja fedetten elérhető szolgáltatásaikat – olvasható a Programturizmus.hu oldalon.
   Bár arról nem találtunk információt, hogy az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő valamint a Velence Resort & Spa Termál és Élményfürdője részt vesz-e a Magyar Fürdőkultúra Napjának rendezvényein, de a két fürdőben különösebb programok nélkül is kiváló lehet egy kis fürdőzés.