Oldalletöltések száma: 6154220
2018. március 18. vasárnap 08:49,
Sándor és Ede napja van.

Buli, keserű szájízzel

Harminc év dicsősége és egy rossz döntés. Agárdi buli némi keserű szájízzel, avagy ne keverjük a szezont a fazonnal, a zenét a politikával.

A tóparti szabadtéri színpadon neves együttes adott koncertet a hétvégén, amelyre szép számban érkeztek a rajongók, s mindazok, akik kedvelik az általuk játszott dalokat.
A pénztárnál kígyózó sor állt, nézőközönség vegyes volt. Az igazi rajongók pólójukon az együttes nevét viselték. A gyermekektől egészen az idősebb korosztályig minden korcsoport felsorakozott. Nem véletlenül: a banda zenéjén generációk nőttek fel.
A koncert kezdete előtt a műsorközlőtől megtudtuk, éppen harminc évvel ezelőtt lépett fel először a tóparti településen a zenekar. Tiszteletre méltó idő, s az még inkább, hogy az együttes még ma is népszerű.
Aztán elkezdődött a várva várt nagyszabású előadás. A zenészek és az énekes már nem fiatalok, éppen ezért minden elismerést megérdemel az előadásuk és az energiájuk. A közönség imádja kedvenceit, az együttes minden dalát együtt énekli a zenészekkel.
Az egyik dal után az énekes, az együttes közismert frontembere a közönség soraiban felfedezett egy ismerős politikus, akit rögvest fel is hívott a színpadra. A jelenet alig félperces volt, mégis számomra megdöbbentő. Eljöttem egy koncertre, hogy jól érezzem magam, kikapcsolódjak, elfelejtsem a napi gondokat és nem azért, hogy a politikára emlékeztessenek. Kíváncsi lettem volna a körülöttem állók véleményére, de a show ment tovább. Bevallom, nehezen billentem vissza a koncert hangulatába.
Színvonalas koncertet tekinthetett meg, aki ott volt aznap este a tóparton. Magam is tisztelettel adózom tudásuk és munkásságuk előtt, de az a félperces jelenet emlékezetesen rossz szájízt hagyott bennem.