Oldalletöltések száma: 6154202
2018. március 18. vasárnap 08:46,
Sándor és Ede napja van.

Boldog életet él Magyarországon?

jokedv rosszkedv lelkizona blog huÚjabb bizonyítékot kaptunk arra, hogy kevésbé érezzük jól magunkat ott ahol, és amiben élünk, mint sok más ország polgárai. Persze egy felmérésből nem kell levonni messzemenő tanulságokat, de ha már sokadszor derül ki, hogy pesszimistán ítéljük meg a helyzetünket, talán nem ártana valamit tenni ellene.

   A legtöbb uniós polgár boldog a magánéletben, a munkahelyén és azzal is, hogy ott él, ahol, valamint azzal, hogy az EU-ban. Az adatfelvételt szeptember 23-a és október 2-a között végezték az EU 28 tagállamában. Az Eurobarometer a napokban publikálta a minden tagállamra kiterjedő, reprezentatív kutatását – írta a Hvg.hu.

   Az Eurobarometer legfrissebb felmérése szerint tízből kilenc ember egyetértett azzal az állítással, hogy boldog családi élete van, 64 százalék pedig azzal is, hogy elégedett azzal, amit most csinál. A nagy többség (89 százalék) boldog abban az országban, ahol él, 78 százalék azzal is, hogy uniós polgár.
   Amíg az EU28-ak átlaga 91 százalék, a magyaroknak 84 százaléka mondta azt, hogy elégedett az életével, nálunk csak a csehek, a románok, a szlovákok, a litvánok és a bolgárok boldogtalanabbak. Viszont a jelenlegi foglalkozásunkkal elégedettebbek vagyunk, mint az uniós átlag, a magyaroknak 66 %-a elégedett, míg az EU 64 átlaga e téren százalék.
   Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy boldog életet él Magyarországon, csak 62 százalék felelt igennel, ez pedig a legalacsonyabb szám az egész EU-ban. A leginkább a dánok elégedettek azzal, hogy dánok (99 százalék), őket követik az írek (98) és a hollandok, valamint a svédek (97). Átlagban a megkérdezettek 89 százaléka boldog abban az országban, ahol él, a már említett magyar utolsó hely mellett utolsó előttiek a bolgárok (66), előttük a románok (67).
   Azzal is a magyarok a legkevésbé elégedettek, hogy EU-s polgárok, a megkérdezettek 57 százaléka örül, hogy tagja a közösségnek. A legmagasabb ez a szám Luxemburgban (97), őket követi Írország (94) és Hollandia (92). Az uniós átlag 78 százalék, Magyarországot pedig épphogy előzik a csehek (58), hátulról a harmadikok a románok és a görögök (62). Érdekesség, hogy a Brexittel az EU-ból kifelé gyalogló britek 69 százaléka egyébként jól érzi magát a közösségben – derül ki az Eurobarometer felmérésből, amelyet a Hvg.hu ismertetett.