Oldalletöltések száma: 6664942
2018. június 21. csütörtök 16:21,
Alajos és Leila napja van.

Csúcsán álló karácsonyfa lehet az ünnep meglepetése

fenyofa csucsan allo thedailymass comSokakat tesz próbára a karácsonyi faállítás. Kezdődik a vásárlásával, hazacipelésével, majd a törzsének az állványba faragásával, amely sok férfi idegeit és keze épségét rongálja. Talán éppen ez késztette az új divat kezdeményezőit, hogy fordítva állítsák fel a fenyőfát. Igen, a csúcsára.

   Meglepő, de ha ilyen kezdeményezések fotói után kezd kutatni az ember az interneten, a képek tömegét találja, vagyis cseppet sem egy ember elmeszüleményével van dolgunk. Az persze már más kérdés, hogy mitől áll biztonsággal a fenyőfa, de tény, jóval kevesebb helyet foglal el és érdekes látvány is.

   Mint oly sok, korszakalkotó találmány esetében is történt, ezúttal sem lehet felkutatni azt a bátor, kezdeményező, a statikában is jártas, ráadásul komoly ügyességgel rendelkező feltalálót, akinek mindez az eszébe jutott, de tény, hogy igen sokan megpróbálkoztak ezzel a formabontó látványossággal.
   A fotókat látva, elmondhatjuk, hogy ha elvonatkoztatunk a beidegződöttségtől, a szokás hatalmától, a hagyományoktól és merünk újat alkotni a témában, a feldíszített, csúcsára állított fa igen érdekes színfoltja lehet a karácsonynak. S miután a csúcsa egy állványba bújik és az egész fa csillárként függ a mennyezetről, még a család kedvenc kutyája, vagy az ajándékoknak örülő, rohangászó gyerekek, sem tudják felborítani. Csak a csúcsdísztől kell búcsút mondania annak a családnak, aki mindezt kipróbálja.