Oldalletöltések száma: 6492594
2018. május 24. csütörtök 11:40,
Eszter és Eliza napja van.

Csupa tréfa az életünk, most egy áramszolgáltató nevében viccelődnek velünk

telefonbetyar minuszos huNem sokkal azután, hogy vicces (?), de főként zaklató telefonokra hívták fel a lapok az emberek figyelmét, amelyek 50-es körzetszámról érkeznek, egy újabb, most az egyik áramszolgáltató nevében telefonáló zaklatók idegesítik a könnyen megijedő polgárokat.

   Az elmúlt napokban az E.ON ügyfélszolgálatánál számos tiszántúli és dunántúli ügyfél panaszolta, hogy magát az E.ON képviseletében eljáró személyként megnevező ismeretlen telefonon, fenyegetőző hangnemben helyezte kilátásba, hogy lekapcsolják náluk az áramot – írta Napi.hu.

   A telefonáló a záró-pecsét hiányra vagy szabálytalan vételezésre hivatkozva, kötbér-érvényesítést és kikapcsolást helyezett kilátásba. A zaklató telefonok 50-es és 60-as körzetszámról érkeztek.
   A vállalatcsoport azonnali vizsgálatot indított, leellenőrizték és megállapították, hogy az adott felhasználóknál nem volt szabálytalan vételezés vagy folyamatban lévő vizsgálat, a megjelölt felhasználási helyeket rendben találták. Ahogy írták, a +36/60-as és +36/50-es kezdetű hívószámokról érkező telefonos megkeresések nem az E.ON részéről történnek.
   A Hvg.hu a napokban írt arról, hogy több fórumon és oldalon is foglalkozni kezdtek egy rejtélyes, 50-es körzetszámú telefonhívással. Egy humorosnak szánt, de nagyon idegesítő szolgáltatás a JokesPhone áll a háttérben. A JokesPhone - Tréfás telefonhívások nevű alkalmazás némi pénz befizetése után ismerőseinket vagy éppen ismeretleneket is megvicceli, csak a telefonszámukat kell ehhez ismerni. Az app használója megadja, milyen tréfát szeretne elsütni, az alkalmazás pedig intézi.
   Az alkalmazás a hívott fél reakcióját is rögzíti, majd azt könnyen felhasználható formában továbbküldi a „tréfás” hívás megrendelőjének, aki így meg is oszthatja azt.
A Napi.hu azt ajánlja, hogy legjobb, amit tehet a hívott, hogy nem veszi fel a telefont, amennyiben ezekről a körzetszámokról hívják, majd a hívás vége vagy kinyomása után a híváslista opcióinál azonnal letiltja, blokkolja a hívószámot.