Oldalletöltések száma: 6492629
2018. május 24. csütörtök 11:46,
Eszter és Eliza napja van.

Itt az adventi vásár, könnyű áldozattá válni

vasarlas nlcafe huMeggyújtottuk az első gyertyákat az adventi koszorúkon, megkezdődött az adventi időszak, amely egybe esik a karácsonyi ajándékvásárlások kezdetével. Mindez ki is derült az első adventi vasárnapon, amikor is igen komoly forgalmat bonyolítottak le a boltok.

   Ebben az időszakban, a nagy forgatagban sokkal sebezhetőbbek vagyunk, nagyrészt azért is, mert kevésbé figyelünk pénzünkre, vagyontárgyainkra. Ez kiemelt figyelmet igényel a rendőrség részéről, közlekedésbiztonság és a közbiztonság szempontjából is – írta a Police.hu.

   A megnövekedett gyalogos és járműforgalom miatt számolni kell az esetleges veszélyhelyzetekkel. A balesetek megelőzése érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai mindent megtesznek az ünnepek nyugalmának biztosítására, és arra kérik a járművezetőket, gyalogosokat, hogy az adventi készülődés okozta megnövekedett forgalomra tekintettel figyelmesebben, óvatosabban, előzékenyebben közlekedjenek.
   A fokozott rendőri jelenlét célja az alkalmi kirakodóvásárokon, piacokon, bevásárlóközpontoknál az állampolgárok közbiztonságérzetének fenntartása. A szakemberek ezúttal is adtak néhány jó tanács annak érdekében, hogy senkiből se legyen áldozat, miközben a szeretet ünnepére készül. Javasolják, hogy senki se hagyjon értéket az autójában, főleg ne az utastérben. A vezető mindig zárja be a jármű ajtóit, és ellenőrizze is, hogy valóban zárva vannak-e azok. Ha van az autóban, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha csak rövid időre parkolt le a járművével.
   Aki forgalmas helyen, tömegben utazik, vásárol, fokozottan figyeljen értékeikre. Pénztárcáját lehetőleg a belső zsebébe, míg táskáját a testhez szorítva tartsa. Vásárlás közben, amikor az áruk közül válogat, soha ne tegye le a táskát, pénztárcát a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban vagy kosárban.
   Bankkártyás fizetés esetén, a PIN kódot úgy üsse be, hogy azt illetéktelen személy ne tudja leolvasni. A bankkártyát, mobiltelefont, a pénzt és az igazolványokat lehetőség szerint tárolja külön, Bankkártyája PIN kódját lehetőleg ne írja fel sehova, különösen ne olyan papírra, amit a pénztárcájában, a kártya mellett tart.
   Ha valaki úgy gondolja, hogy bűncselekmény áldozatává vált, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon, vagy forduljon bizalommal az utcán szolgálatot teljesítő rendőrökhöz – javasolta a Police.hu.