Oldalletöltések száma: 6492622
2018. május 24. csütörtök 11:44,
Eszter és Eliza napja van.

Most már tényleg az egész világé a pizza

pizza napoli tripadvisor comMondhatnánk, legyenek büszkék rá, mi közünk hozzá, de valamennyien tudjuk, hogy nagyon is van. A pizza mifelénk is az egyik legkedveltebb étel, amely nem csak finom, de laktató is. Most meg a világörökség részévé vált.

   Miközben nálunk a gulyásleves hungarikum lett, Nápolyban sokkal nagyobb elismerést ünnepelhetnek: a helyi pizzakészítés is felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségeket felvonultató listájára – írta a Hvg.hu.

   A dél-olaszországi város családjaiban nemzedékről nemzedékre öröklődő mesterség felvételéről csütörtökön döntött az UNESCO világörökségi bizottsága, amely a dél-koreai Csedzsu szigetén ülésezik.
   Sergio Miccu, a Nápolyi Pizzakészítők Egyesületének vezetője elmondta, hogy a döntést megelőzően mintegy kétmilliónyian írták alá a nápolyi pizzakészítés felterjesztését támogató petíciót, amelyhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy Miccu korábban megígérte, ingyen pizzát fognak osztogatni az utcákon, ha a pizza felkerül a szellemi kulturális örökség listára – olvasható a Hvg.hu írásában.