Oldalletöltések száma: 6500688
2018. május 26. szombat 02:24,
Fülöp és Evelin napja van.

Ülőhelykereső applikáció, nem biztos, hogy mifelénk működne

tokio metro thepeninsulaqatar comMindenki előtt ismert helyzet: a zsúfolt járművön életerős fiatalok ülnek, mellettük pedig kétségbeesetten kapaszkodik és utazik állva egy kismama. Persze a legtöbb esetben azért előbb, vagy utóbb megesik a szíve valakinek rajta.

   Miért ne lehetne kihasználni a modern technológiát is az ülőhelykereséshez? Nos, egy új japán alkalmazás a várandós nőknek segítene ülőhelyet találni a metrón. Az újdonságról az Euronews.com számolt be.

   Két japán telefonszolgáltató a tokiói metróval közösen kezdett el tesztelni egy olyan telefonos alkalmazást, amely segít ülőhelyet találni a várandós nőknek.
   Az állandóan zsúfolt tokiói metróvonalakon ugyanis ez egyáltalán nem könnyű. Az applikációval azonban a kismama felhasználói üzenetet küldhet a közvetlen közelében ülő utastársainak. Aki átadja a helyet, azt az alkalmazás valamilyen formában megjutalmazza.
   Az ötletet elsősorban a rendkívül alacsony japán születési ráta adta, de várható, hogy az alkalmazást kiterjesztik az idősekre és fogyatékkal élőkre is. Előbb azonban tesztelik, hogy kiderüljön, egyáltalán működik-e a módszer – olvasható az Euronews.com oldalon.