Oldalletöltések száma: 6154209
2018. március 18. vasárnap 08:47,
Sándor és Ede napja van.

Tovább nőhet a Velence Korzó, lakások épülhetnek a tetejére

velence korzo gotohungary comHa a hír igaz, akkor pont azok lépnek most egy furcsát, akik a leginkább ellenzői voltak a Velencei-tó Kapuja elnevezésű, sok politikai vihart kiváltó évekkel ezelőtti beruházásnak, Velencén. Mire megnyugodtak a kedélyek egy újabb építkezés híre bosszantotta fel a lakosok idegeit.

   Az épületet üzemeltető cég most a 2009-es üzemeltetési szerződésre hivatkozva a Velence Korzó tetejére 16 lakást építtetne. A képviselő-testület több tagja szerint a helyi lakosokat hátrányosan érintené a beruházás – tudta meg a Hírtv.hu.

   A hírportál idézi Görgicze Zoltánnak, a GOMI Kft. ügyvezetőjének szavait, aki szerint a ráépítésből az önkormányzatnak számottevő többletbevétele származik. Az ügyben a város kormánypárti polgármestere, Koszti András és a jegyző nem tartja indokoltnak a közmeghallgatást, de a testület egyik szintén kormánypárti tagja szükségesnek tartaná, hogy maga a beruházó nyugtassa meg a helyieket. A lakosok értetlenül állnak a tervek előtt, hiszen velük senki nem beszélt erről, a terveket sem láthatták.
   Gyarmati Andrea, a Velence a miénk? Facebook-csoport alapítója elmondta, hogy a csoportnak is a lakosság tájékoztatása a célja, mert az az önkormányzat részéről rendkívül módon hiányos és egyenlőtlen. Úgy véli, hogy jelenleg már majd’ hétszázötven tagot számláló Facebook-csoport a lakosok egyetlen információforrása.
   Amennyiben a képviselő-testület megszavazza a lakásépítési lehetőségét, a ráépítés jogáért a vállalkozásnak egyszeri, 60 millió forintos díjat kellene fizetnie az önkormányzatnak – tudta meg a Hírtv.hu.