Oldalletöltések száma: 6153728
2018. március 18. vasárnap 06:27,
Sándor és Ede napja van.

Kutyavilág jön a kutyákra

kutya petarda kutyabarathelyek huMinden évben megkongatják a vészharangot az állatvédők, jön a szilveszter, az újév köszöntése és emiatt órákra háborús hanghatásokat kell elszenvedniük az igen érzékeny hallású állatainknak. Közülük rengeteg futnak ki félelmükben jószerével a világból, csak hogy egy csendes helyre leljenek. Aztán sohasem találnak haza.

   Az erre szakosodott árusoknál már lehet tűzijátékokat vásárolni, viszont petárdát idén sem lehet árulni, ennek ellenére sokan szereznek illegálisan ilyen robbanó eszközt. Az állatvédők idén is meghirdették a petárdastopot, azt kérik, senki ne sokkolja az állatokat szilveszterkor – írta a Híradó.hu.

   A szokatlanul erős fény- és a hanghatások pszichésen és egyéb módon is sokkolják a kutyákat és más házi kedvenceket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az ilyen okból elszökött kutyák esetében előfordul, hogy sosem kerülnek haza, gyakori, hogy a gazdátlanság miatt megfagynak, éhen pusztulnak, vagy riadalmukban egy autó kerekei alá kerülnek.
   Az állatvédők azt tanácsolják, hogy a kedvencek mikrochipjét mindenképpen párosítsák a gazdák telefonszámával, vagy helyezzenek el egy bilétát az állat nyakörvén az elérhetőségekkel. Fontos továbbá, hogy a gazdák tartsák őket a tűzijátékos, petárdás időszakban pórázon, vagy zárt, függönyözött, redőnyözött helyiségben, és a sétákat semmiképpen se erre az időszakra időzítsék– írta a Híradó.hu.