Oldalletöltések száma: 6154158
2018. március 18. vasárnap 08:38,
Sándor és Ede napja van.

Jégeső zúdult Agárdra, arra ne is számítsunk, hogy egyhamar befagy a Velencei-tó

jegeso decemberben netujsag netCsütörtökön este – december 28-án! – sokan egyszerűen nem akartak hinni a szemüknek. Fejér megye több területén, így például a Velencei-tónál, Agárdon is komoly jégeső esett. A szerencsére apró jéggömbök alkotta fehér szőnyeg igen meglepő látvány volt mindössze három nappal szilveszter előtt.

   Az ember ilyenkor hajlandó azt hinni, hogy soha nem látott jelenséggel van dolga, pedig ha csak egy cseppet is kutakodunk a neten, kiderül, hogy hazánkban nem is olyan régen, 2014. december 20-án is esett a jég. Igaz vagy másfél évtizede egy nappal korábban meg plusz 20 fokban teniszeztek az agárdi sportemberek a szabadban.

   Az utóbbi időben mind több jelét kapjuk annak, hogy valami nagyon megváltozott az időjárásban. S bár a közelmúltban éppen arról írtunk, hogy talán nem is annyira ritka a hó nélküli karácsony, mint azt gondolnánk, az már azért kevésbé megszokott, hogy kiskabátban sétálhattunk vendégségbe, mint tehettük az utóbbi években. Bár tavaly éppen a szilveszter hideg volt, idén az óévbúcsúztatáskor sem kell majd megfagynunk és újév napjára megint szinte március elejei meleget ígér plusz nyolc fokkal a meteorológia.
   Úgy tűnik, csínján kell bánnunk a rendkívüli jelzővel, hiszen ha nyárra jellemző jégeső záporozhat a Velencei-tónál (is) az év vége felé, akkor mifelénk már minden megtörténhet. Mármint az időjárásban.