Oldalletöltések száma: 6500727
2018. május 26. szombat 02:31,
Fülöp és Evelin napja van.

Hóeltakarítás, csúszásmentesítés, csak ne sóval

jarda szorasa badische zeitung.deSokan lemondtak már az idei télről, a szép havas tájak látványáról, pedig ahogy eddig egyszer sem történt, ezúttal sem vitte el a kutya telet. Már volt hóesés, ónos eső és ha a meteorológia szerint megint enyhülés is jön majd, attól reggelre jégpáncéllá fagyhat a házak előtti járdaszakasz.

   A sót inkább csak a levesbe – ajánlja összeállításában a Pénzcentrum.hu, ugyanis akár ötvenezer forintra is bírságolható az, aki a háza előtt a szükséges csúszásmentesítést sóval végzi el.

   A só ugyanis súlyosan károsítja környezetünket, de tönkreteszi a cipőket, károsítja az autók gumijait, alvázát, a kerékpárgumit, rongálja az aszfaltot, a betont, és nem tesz jót a négylábú kedvenceink mancsainak sem.
   A ház körüli csúszásmentesítésre a sózásnál sokkal jobb megoldást jelentenek az alternatív csúszásmentesítő anyagok és egyéb megoldások. A célnak megfelel a homok, a sóder, a természetesen lebomló faforgács vagy fahamu, a nádfonat és a több nemzeti parkban is sikeresen alkalmazott gránitkő-zúzalék.
   Bár a települési közutak és közterületek fenntartása az önkormányzatok feladata, azonban a legtöbb településen, vagy kerületben az ingatlantulajdonnal rendelkezők kötelesek eltakarítani a havat az ingatlanuk előtti járdaszakaszról, illetve feladatuk azt csúszásmentes állapotban tartani. Egy családi házak esetében a tulajdonos kötelezettsége a csúszásmentesítés, vagyis egy társasház albetéteseit ugyanaz a felelősség terheli, mint egy családi ház tulajdonosát. Tévhit tehát, hogy a közös képviselő feladata a hó eltakarítása, s a járdák biztonságossá tétele – írta a Pénzcentrum.hu.