Oldalletöltések száma: 6500719
2018. május 26. szombat 02:30,
Fülöp és Evelin napja van.

TE Velencén, már azt is tudjuk, ki építi a központot

asz udulo velence helytortenet eoldal huAhogy arról a nyár vége felé írtunk, megvalósulni látszik a Testnevelési Egyetem (TE) velencei telephelye, amely több sportágnak ad majd otthont. Az új központ létrehozása érdekében a Tóbíró közben fekvő korábbi KNEB-, illetve ÁSZ-üdülőt építik át.

   Ahogy az Mfor.hu megtudta, a munkát a miniszterelnök barátjának, az elképesztő gazdagodásáról ismert felcsúti polgármester gyermekeinek cége nyerte el. Összesen 3180 négyzetméteren folyhat majd a munka, az oktatóépületben 28 szobát és több oktatótermet kell felújítani, valamint ki kell alakítani három apartmant, négy irodát és három előadótermet.

 500 négyzetméternyi tetőfelületre épül napelem, lépcsőház-építés és –felújítás is szükséges, továbbá új parkoló, új homlokzati szigetelés, az épületgépészet kiépítése, és még bontási feladatok is várnak a nyertes pályázókra.
   A kivitelezési pályázat részleteit a portál az ajánlatok összegzése révén ismerte meg, amelyet a közbeszerzési adatbázisba töltöttek fel. Az adatok szerint a nyílt közbeszerzésen ajánlatot tett a Laterex Építő Zrt. és az Épkar Zrt. párosa is, ők nettó 1,38 milliárd forintért vállalták volna el a munkát. Azzal előzte meg őket az F-M  Velence 2017 konzorcium, amely a Fejér-B.Á.L. Zrt.-ből, mint vezetőből, és a Magyar Építő Zrt.-ből áll, hogy az ő ajánlatuk 1,2 milliárd forint volt.
   A beruházásra egy tavaly szeptemberi kormányhatározat biztosított forrást, új vízisport-telep és rekreációs központ létrehozása címszó alatt – tudta meg az Mfor.hu..