Oldalletöltések száma: 6500694
2018. május 26. szombat 02:26,
Fülöp és Evelin napja van.

Másolt matricákkal ügyeskedtek díjfizetés helyett

szemeteszsakok alibaba comGárdony városnak, ahogy más velencei-tavi településeknek is komoly gondja az illegális szemétlerakás. Az állandó lakosoknak és a nyaralóingatlanok tulajdonosainak szemétszállítási díjat kell fizetniük, de különösen az utóbbiak közül többen szívesebben helyezik el szemetüket inkább a sétányokon, parkokban, vitesse el onnan a város.

   Úgy tűnik a szemétdíj fizetésének elkerülésében igen találékonyak az emberek. Nemrégiben például gyanús matricákat találtak a hulladékszállító munkatársai a szemeteszsákokon Gárdony és Velence térségében. Feljelentések is születtek az ügyben – tudta meg a Feol.hu.

   A Fejér Megyei Hírlap online felületén olvasható, hogy a zöldhulladékot tartalmazó zsákokra ragasztandó matricák között találtak hamis darabokat a térségben szemétszállítással megbízott Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai. Az érintett esetekben feljelentést tettek – derült ki a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívásából, amely szerint fénymásolt matricák kerültek több esetben is a zsákokra. Ez pedig hamisításnak minősül.
   A városban köztudott, hogy minden évben sorszámmal ellátott matricát kapnak a helyi lakosok, nyaralótulajdonosok, amely hivatalos dokumentumnak minősül és fénymásolni tilos. Ezekkel a matricákkal tudja beazonosítani a hulladékszállító cég azt, hogy kinek és milyen típusú szemetét szállítja el. Éppen ezért csak meghatározott időszakban és a szerződő fél szemetére tehető, azaz másnak oda vagy el nem adható. És éppen ezért fénymásolni sem szabad.
   A A Feol.hu a rendőrségtől megtudta, hogy tavaly 20 esetben volt büntetőeljárás hasonló eset miatt, amelyből 15 alkalommal vádemelés is következett.