Oldalletöltések száma: 6500693
2018. május 26. szombat 02:26,
Fülöp és Evelin napja van.

Az idősek már nem tudják fenntartani, a fiataloknak meg nem kell

elado nyaraló velencei to huPár év múlva Gárdony lehet Fejér negyedik legnagyobb városa címen nemrégiben írtunk a Velencei-tó térségének legnagyobb településéről, a lélekszámban is dinamikusan növekvő, Agárdot, Dinnyést is magába foglaló Gárdony városról. A tókörnyék településeinek ingatlanjai iránt a kereslet továbbra is töretlen.

   Egyre nagyobb az érdeklődés a fővárosi külső kerületek és az agglomeráció kertes házai iránt. Többen akár a Velencei-tóig vagy a Balatonig is elmennek, és onnan ingáznak Budapestre vagy Székesfehérvárra – összegezte a Nyaralóból otthon című ingatlanpiaci körképében a Népszava.hu.

   Ahogy a napilap online felületén olvasható, főként kisgyerekes, fiatal családok választják ezt az utat, és nem csupán a kert vagy a jobb levegő miatt. Mester Nándor, az Otthontérkép.hu vezető elemzője a napilap kérésére szintén a külső budapesti kerületek és az agglomeráció családi házai iránti keresletnövekedésről számolt be, emellett szerinte a kiemelt nyaralóövezetekben, a Balatonnál, Velencei-tónál vagy a Tisza-tónál emelkedik majd a nyaralóvásárlások aránya is.
   A szakember szerint a nyaralók keresettségi mutatója már most a korábbi 2-3 százalékról 4-5 százalékra nőtt, ami részben annak is köszönhető – ahogy erről a Vé cikke is beszámolt –, hogy a fiatal családosok egy része otthonként vásárolna ezeken a területeken nyaralót.
   A Velencei-tónál rengeteg az eladó nyaraló, mert az idős tulajdonosok már nem tudják fönntartani, a gyerekeiknek pedig nem kell – olvasható a cikkben. Az áralku itt akár 8-10 százalékos is lehet. Ezekhez a 70-es, 80-as években épült, viszonylag jó állapotban lévő, 80-100 négyzetméteres nyaralókhoz 20-25 millió forintért hozzá lehet jutni, ez pedig kedvező lehetőség egy fiatal családnak. A fővárost vagy a még közelebbi Székesfehérvárt pedig vonattal és autóval is viszonylag gyorsan meg lehet közelíteni – derül ki a Népszava.hu összeállításából.