Oldalletöltések száma: 6500665
2018. május 26. szombat 02:18,
Fülöp és Evelin napja van.

Van remény, megvan a negyedik dimenzió

negyedik dimenzio valuewalk comAzt, hogy a tárgyaknak van magasságuk, szélességük, hosszuk, vagyis a körülettünk lévő világ háromdimenziós, régóta tudjuk, és a kutatók jó ideje foglalkoznak a negyedik dimenzió gondolatával is. Korábban az időt gondolták annak.

   A negyedik dimenzió a Wikipedia szerint a tárgyak olyan kiterjedése, amely merőleges a másik három térdimenzióra. Talán. A napokban ugyanis jelentős felfedezésről számoltak be a Nature nevű tudományos folyóiratban publikált tanulmányokban a dimenziókutatással foglalkozó tudósok, bizonyítva a negyedik térdimenzió létezését – írta a Hvg.hu.

   Jelenlegi ismeretek szerint az általunk ismert világegyetemet háromdimenziósnak tartjuk. A negyedik dimenzió ezzel szemben a tárgyak kiterjedését írja le.
   A szakemberek szerint a felfedezés a tudomány szempontjából is komoly hatással lehet az emberiségre, új határok nyílhatnak meg a területtel foglalkozó tudósok előtt, amelyek végső soron sok új ismerettel gazdagíthatják a téma érint érdeklődőket. A felfedezésnek fontos következményei is lehetnek az alapvető tudományokra nézve, azokon keresztül idővel mindennapi életünkre is.
   Mikael Rechtsman, a Pennsylvaniai Egyetem professzora elmondta, fizikai értelemben nem rendelkezünk olyan térbeli rendszerrel vagy eszközzel, amellyel egyszerűen beléphetnénk ebbe az új világba. Vagyis a kutatók a szó legszorosabb értelmében véve nem átléptek egy eddig, az emberiség előtt még ismeretlen térbe, csupán megtalálták azt a módot, amely szükséges a negyedik dimenzióban tapasztalható jelenségek alapvető megértéséhez, későbbi tanulmányozásához. Azt is elsősorban matematikai alapú áttörések révén – írta a Hvg.hu.
   S miután a Vé nem szeretné – nem is tudná – magas matematikai fejtegetésekkel terhelni olvasóit, így hát inkább csak reményünket fejezzük ki arról, hogy a belátható időn belül hasznossá váló ismeret az emberiség fejlődését segíti majd én nem pedig a pusztulását idézi elő.