Oldalletöltések száma: 7027598
2018. augusztus 17. péntek 03:54,
Jácint napja van.

Annyi díja van, amennyi már gombócból sem kevés

wagner xcsaba dijai 2018Az agárdi Wagner Csaba neve nem ismeretlen a Vé olvasói előtt, hiszen a rendkívül tehetséges és díjak sokaságával elismert sound designer, hanghatás-tervező amerikai sikereiről évek óta beszámolunk. Wagner Csaba idén ismét ott állhatott a rendkívül rangos Golden Reel Awards színpadán.

   A most harminckét éves fiatalember 2011-ben hazai szakmai próbálkozások után ment ki Hollywoodba szerencsét próbálni. Wagner Csaba olyan tudással rendelkezett, amelyre itthon nemigen volt kereslet, nem így az amerikai film és számítógépes játékipar fellegvárában.

   A kiváló szakember idén három projektben is jelölt volt, igaz, ezúttal miden jelölést ugyanabban, az Outstanding Achievement in Sound Editing – Computer Cinematic (Kiemelkedő teljesítmény a hangszerkesztésben - számítógépes mozi) kategóriában kapta. 
   A Golden Reel Awards – Arany Tekercs díjak – átadását minden évben a legnagyobb filmes seregszeme, az Oscar partija előtti héten tartják. Wagner Csabának, bár több nagyfilmben is közreműködött, mostanra fő szakmai területe a játékok, filmbemutatók, reklámok, valamint a Virtual Reality (virtuális valóság) filmek lettek. wagner csaba youtube com
   Mindazoknak, akik szeretik a számítógépes játékokat, bizonyára sokat mond, hogy a szakembert a Call of Duty WW2, a Star Wars Battlefront 2, és a Halo Wars 2 számítógépes játékok hangeffektjeivel jelölték idén a díjra. A három jelölésből végül is a 2559-ben zajló számítógépes mozi és játék, a Halo Wars 2 kapott díjat, Wagner Csaba a fő sound designere és sound supervisora (irányítója, felügyelője) is volt ennek a munkának. Szakmai elismertségét mutatja, amellett, hogy a tervezés javát ő végezte, a produkción dolgozó többi szerkesztőt is ő irányította. Itt egy kis ízelítő a díjazott produkcióból.
   Wagner Csaba, aki már hatodik Golden Reel díjjal büszkélkedhet, továbbra is a Supervising Sound Designer a Source Sound nevű cégnél dolgozik, de két kisköltségvetésű filmben már producerként is kipróbálta magát, emellett természetesen e filmek hangeffektjeinek készítésében is részt vett. Ezeket a filmeket idén mutatják majd be, de – ahogy elmondta – csak művész mozikban és az interneten lesznek láthatóak.
   Az nyilvánvalónak látszik, hogy Wagner Csaba nevével a mostaniaknál is nagyobb produkciókban is találkozni fogunk a jövőben. A tehetséges fiatalember ugyanis felkészülésként szabadidejében forgatókönyveken dolgozik, és építgeti saját, egyelőre még kicsi cégét, amellyel reményei szerint a jövőben nagyobb filmeken lesz lehetősége dolgozni. Karrierjét elnézve ebben nem lehet kétségünk.