Oldalletöltések száma: 7027589
2018. augusztus 17. péntek 03:53,
Jácint napja van.

Velence is állomása lesz a Tour de Hongrie-nak

tour de hongrie tourdehongrie huFranciaországban a Tour de France, Olaszországban a Giro d'Italia, vagy Spanyolországban a Vuelta a España évtizedek óta tartja lázban a lakosságot, a versenyek útvonalán tízezrek várják az előttük pár másodperc alatt elszáguldó mezőnyt, a városok komoly versenyt vívnak annak érdekében, hogy őket is érintse a viadal.

   Ilyen komoly hagyománya még nincs az augusztus 14-én a siófoki prológgal rajtoló Tour de Hongrie-nak, de Magyarország legrangosabb nemzetközi kerékpáros körversenyét, amelynek mezőnye hat nap alatt tíz megyét érintve összesen 800 kilométert teljesít, már sokfelé várják. A mezőny a Velencei-tó mellett is elteker majd.

   Ahogy az Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke M4 televízióban elmondta, a hazai Tour eddig második kategóriás verseny volt, idén azonban első kategóriába került, ez pedig azt jelenti, hogy azon akár World Tour-csapatok is indulhatnak. Mint mondta, jelezte részvételét a Giro d'Italia rendszeres résztvevője, az olasz Androni-Sidermec-Bottecchia, a legerősebb lengyel csapat, a CCC Sprandi Polkowice, valamint az amerikai Novo Nordisk istálló is. Azt ugyanakkor megjegyezte, hogy World Tour-istállók többsége azért nem látogat Magyarországra, mert azon a héten párhuzamosan két World Tour versenyt is rendeznek.
   Az idei verseny start- és célállomásait még 2016-ban választották ki a pályázó települések közül, sportszakmai és turisztikai szempontokat is szem előtt tartva. Az idei Tour Balatonalmádit, Keszthelyt, Velencét, Székesfehérvárt is érinti.