Oldalletöltések száma: 7027582
2018. augusztus 17. péntek 03:53,
Jácint napja van.

Velencéről indultak a barbecue-val, Amerikába tartanak

bbq turanitz szekesfehervar huAligha nézhetünk meg amerikai filmet anélkül, hogy abban szóba ne kerülne a barbecue-sütés. Ez nem csak kiváló társasági esemény, de a pompás húsok élvezetét is jelenti. A barbecue (BBQ) zárt rendszerben, alacsony hőmérsékleten, keményfa vagy abból készült faszén füstjén történő sütési eljárás.

   Az októberben megszerzett magyar Grand Champion cím mellé most Ausztriában gyűjtött be újabb díjakat a székesfehérvári-velencei KGB BBQ csapata. Ezúttal a harmadik helyért járó bronz trófeát hozták haza, és külön elismerést is kaptak, mint a verseny legjobb fiatal teamje – tudta meg a Feol.hu.

   Ahogy Fejér Megyei Hírlap online oldalán olvasható, a Kansas City Barbeque Society (KCBS) védnökségével február 16-18. között rendezték meg a Meat Smoke & Beer Festival – BBQ on Ice (Hús, füst és sör – BBQ a jégen) elnevezésű versenyt a közel 100 méter mély, 60 cm-es jégpáncéllal borított Weissensee gleccsertó jegén.
   A különleges körülmények között az Európából és USA-ból érkezett csapatok mérhették össze sütőtudományukat. Magyar indulóként a székesfehérvári-velencei KGB BBQ csapata, a múlt év októberében Tállyán tartott első magyar BBQ-verseny győztese vett részt a rangos viadalon. A versengő csapatoknak különböző húsokból álló négy versenykategóriát – marhaszegy, sertésoldalas, csirke és pulled pork (omlós sertéssült szálaira szedve) – kellett teljesíteniük 26 óra alatt.
   A KGB BBQ csapatkapitánya, Turanitz Gergely szerint teljesítményüket a versenybírák is elismerték. Összesített eredményük alapján, mindössze egyetlen ponttal lemaradva a második helyezettől, a harmadik helyen végeztek a belga BBQ+ és az amerikai White Squirrel BBQ csapatok mögött.
   A KGB BBQ csapata most a Jack Daniel’s 2018-as BBQ világbajnokságra készül, ahová eddigi teljesítményük alapján szabadkártyás meghívást kaptak októberre az USA-ba – írta meg a Feol.hu.