Oldalletöltések száma: 8445213
2019. március 22. péntek 10:52,
Beáta, Izolda és Lea napja van.

Buli, bor, pálinka, hal- és vadételek, szóval nem lesz ez rossz

velenceitavi hal vad fesztivalportal huMár elmúlt tízéves és ez meg is látszik rajta, évről évre érettebb lesz, és mind többeket vonz. A Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál mára már bekerült sokak programjába mint egy olyan esemény, amely kiváló alkalmat ad egy velencei-tavi kiránduláshoz.

   A tizenegyedik velencei-tavi fesztivál idén is szórakoztatja, és finom ételekkel, italokkal kényezteti majd a látogatóit. Meg lehet ismerkedni a velencei-tavi borrégió boraival, az Agárdi Pálinkafőzde és más hazai főzdék pálinkáival, a hazai hal- és vadételekkel. S persze minden nap szól a zene is Gárdony város kulturális és gasztronómiai fesztiválján.

   Az ötnapos műsor- és programfolyam április 27-én, pénteken kezdődik a hagyományos agárdi helyszínen felállított nagyszínpadon, az agárdi lámpás kereszteződésnél, a Balatoni úton lévő kis parkban. Sokaknak ad tájékoztatást, ha azt mondjuk, az ezüst szarvasnál.
   A nagyszínpad mellett a Nádas étterem mögötti területen is számtalan látványosság lesz, ahogy a büfésoron felállított kisszínpad is remek koncerteket ígér. De a színpadi eseményeken túl a kultúra iránt fogékonyak is megtalálják számításukat, hiszen remek kiállítás nyílik a Velencei-tavi Galériában T. Szabó Magda festőművész munkáiból.
   Idén is nemzetközi lesz a fesztivál, a mörlenbach-i vadászkürtösök tartanak majd bemutatókat és lesz borverseny is, ahogy a sokak által kedvelt tűzijáték sem marad el. Akiket a régmúlt érdekel, megtekinthetik az Ómagyar Hagyományőrzőknek a magyar népvándorlás korának kultúráját idéző kiállítását az ezüst szarvasnál felállított jurtában.
   A fesztivál helyszíne lesz az agárdi Parkerdő és a dinnyési Hagyományőrző Központ, de lehet majd sárkányhajózni a VVSI sportolóival, versenyhajóival, lovasszekér-túrákat tenni a dinnyési fogatudvarral is. Ezúttal sem marad el az elmaradhatatlan kirakodóvásár sem.
   Mindez csak egy cseppnyi ízelítő volt a kiváló programokból. Aki szeretné megismerni a részleteket, megteheti, ha rákattint a fesztivál honlapjára, a www.velenceitofeszt.hu oldalra. A fesztivál ezúttal is ingyenes, persze az ételért, italért most is fizetni kell