Oldalletöltések száma: 8445234
2019. március 22. péntek 10:53,
Beáta, Izolda és Lea napja van.

Csak az aggódjon, aki rendetlenkedik az úton

sebessegmeres police huA rutinos autós amellett, hogy együtt él a forgalommal, figyeli a gyalogosokat, fél szemmel folyamatosan még az út melletti helyeket is pásztázza, rendőröket, sebességmérő kamerákat keresve. Lassan mindezt abba lehet majd hagyni, de nem azért, mintha a rendőrök a továbbiakban ne mérnék a sebességet

   A civil rendőrautókba telepített kamerákkal azonnal rövidre lehet zárni a szabályszegések elkövetése után esetlegesen felmerülő kételyeket. Félhetnek a vezetés közbeni telefonálók, a leállósáv-használók és a záróvonalat átlépők is – írta a Police.hu híre nyomán az Infostart.hu.

   A civil, azaz a rendőri jelleget nélkülöző szolgálati gépjárművekbe szerelt kamerák, illetve az általuk rögzített felvételek, a rögzítés helyszínén elkövetett bűncselekmények, szabálysértések bizonyítását támogatják.
    rendőrök azokat, akik megszegik a közlekedési szabályokat, meg is állítják. Így például azokat az autósokat, akik szabálytalanul előznek, átlépik a záróvonalat, vezetés közben telefonálnak, a leállósávot jogtalanul használják, a gyalogos átkelőhelyen nem adnak elsőbbséget, tilos jelzés ellenére haladnak tovább, vagy nem használják a biztonsági övet – írta a Police.hu.