Oldalletöltések száma: 8445245
2019. március 22. péntek 10:56,
Beáta, Izolda és Lea napja van.

Nem fújják az arcunkba az IQOS füstjét

iqos iqos co ukJól tudjuk, hogy dohányos polgártársaink nemigen értik a nemdohányzók problémáját, nem is képesek azok helyébe képzelni magukat, akiket zavar a dohányfüst. Állítólag őket cseppet sem zavarja, hogy a másik ember nem fúj füstöt.

   A Philip Morris International (PMI) a cég története és egyben a dohányipar legnagyobb átalakítása előtt áll – adta hírül a Wyborcza.pl. A dohányosok nagy része eltávolodik a hagyományos füstölni valóktól az e-cigaretták felé, ezért a PMI kifejlesztette ezekkel rokon saját termékét, az IQOS-t.

   Az újfajta cigaretta és az e-cigaretta között az a nagy különbség, hogy valódi dohányt használ a cigarettázás élményének előidézéséhez és nem patronokban tárolt, aromásított folyadékot. Ugyanakkor nem égeti 800 fokon, hanem körülbelül 300-350 Celsius-fokra fűti fel a dohányt, amely így aeroszollá alakul át füst nélkül. Ez a nikotint kivéve 90 százalékkal kevesebb ártalmas anyagot tartalmaz, mint a cigarettafüst. A vállalat 4,5 milliárd dollárt (1125 milliárd forint) fordított az újdonság kifejlesztésére, amely a világ 40 piacán kapható. Becslések szerint naponta tízezer ember tér át a hagyományos cigarettáról az IQOS-re.