Oldalletöltések száma: 8020396
2019. január 24. csütörtök 11:12,
Timót napja van.

Péntekenként jobban kell figyelni

baleset 001Az ember azt gondolná, hogy a hétfő a legrosszabb a közlekedés szempontjából, a hétvége után kevésbé figyelmes autósok még a szombat, vasárnap történésein elmélkednek és meglehetősen boldogtalanok, hogy megint kezdődik egy munkahét. Ilyenkor könnyű balesetet szenvedni. De a valóság más.

   A hét napjai közül a péntek a legveszélyesebb, legalábbis, ami az autóbaleseteket illeti: a balesetek 18 százaléka esik az utolsó hétköznapra – derül ki a K&H Biztosító 25 év kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási adatait feldolgozó elemzéséből.

   A hét napjai közül pénteken történik a legtöbb baleset a K&H Biztosító az elmúlt 25 év több százezer káradatot feldolgozó elemzése szerint a balesetek 18 százaléka esett péntekre. Veszélyes napnak számít ebből a szempontból a hétfő és a csütörtök is, a kgfb-s balesetek 16-16 százaléka esett ezekre a napokra. Ettől alig marad el a kedd és a szerda 15-15 százalékos aránnyal. A hétvégi napokon jobb a helyzet: a heti balesetek 12 százaléka esett szombatra, 8 százalékuk pedig vasárnapra.
   A biztosító adatai szerint a hónapokat nézve kiderül, hogy októberben történik a legtöbb baleset, átlagosan több mint 32 ezer. A december a második 31 ezer feletti gépjármű káreseménnyel, szeptember pedig a harmadik helyen áll, alig több mint 30 ezer karambollal. A legkevesebb ütközés februárra, márciusra és áprilisra esett. Ezekben a hónapokban „mindössze” 26 ezer baleset volt 1994 óta – írta a Khdirektbiztositas.hu.