Oldalletöltések száma: 9229923
2019. június 20. csütörtök 14:57,
Rafael napja van.

Agárdi hőlégballon karnevállal kezdődik az ősz

holegballon karnevalAkik az első agárdi hőlégballon karnevál idején születtek, ma már felnőtt emberek, sőt, akár saját gyermekeikkel vehetnek részt a népszerű eseményen. Az első karnevált ugyanis 1992. szeptemberében rendezték meg a tóparti kisvárosban.

   Volt egy-egy évnyi szünet a rendezvény történetében, ezért a mostani „csak” a 24-ik a sorban. Ezúttal is a Skyteam Hőlégballon Egyesület és Gárdony város önkormányzata szervezi a Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevált.

   Idén a megnyitó ünnepség augusztus 31-én, pénteken délután negyed ötkor keezdődik az Agárdi Parkerdőben, ennek az eseménynek egyik fontos eleme a magyar hőlégballonozás atyjának, Pálosfalvi Brúnónak, a karnevál elindítója emléktáblájának megkoszorúzása lesz.
   A Parkerdőben szombaton egész napos színpadi programokkal, ballonfelszállásokkal, kirakodóvásárral készülnek a szervezők. A programban szerepel gólyalábas bohócműsor és a Bóbita zenekar Indul a mesevonat című koncertje ugyancsak a kisebbeknek. Délben a Fiesta zenekar ad koncertet. Ezt követően török hastánc műsort láthatnak az érdeklődők, lesz zumba és akrobatikus rock and roll show, Leslie Davidson Acoustic – Swing and blues előadás, linedance buli a country zene és tánc szerelmeseinek táncbemutatóval és tánctanítással. Bemutatkozik a Bandiera zászlóforgató csoport, őket a Mr G-Base koncert követi.
   Délután fél hatkor kezdődik a repülős látványosság, felszállnak a ballonok is. Miután elszálltak, a közönséget a Boka Boogie Band szórakoztatja koncertjével, majd este nyolckor a hagyományos koncert és utcabál kezdődik a Gesarol együttessel. De nem csak színpadi programokon lehet szórakozni, vagy éppen zenét hallgatni, hiszen a kirakodó vásár, mini vidámpark, honvédségi és rendőrségi bemutatók is kínálnak látványosságokat, sőt helikopterrel is lehet majd repülni.
   A programok felsorolása korántsem teljes, a szervező Gárdony Város önkormányzata és a repüléseket, látványosságokat szervező Wagner Péter sok más érdekességgel is készül az idei hőlégballon karneválra.