Oldalletöltések száma: 8697789
2019. április 24. szerda 07:50,
György napja van.

Fiatalok átlagos szexuális aktusainak száma: osztva hárommal

szex agybanAz idősebbek gyakran rosszalják, hogy a mai fiatalok túlzottan szabadosan élik az életüket, naponta más szexpartnerük van és a tartós kapcsolatok helyett az egyéjszakás kalandokat részesítik előnyben. Nem állíthatjuk, hogy ez nem így van, de messze nem olyan mértékben, mint azt sokan gondolják.

   Nemrégiben az Ipsos az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban végzett egy izgalmas felmérést. A közvélemény-kutató cég arra volt kíváncsi, mit gondolnak az emberek, mennyi szexuális élményben van része egy hónap alatta a 18-29 éves korosztálynak, és hogy ez mennyiben tér el a valóságtól. Minderről a Ténygyár.hu írt.

   A megkérdezettek átlagosan 14 szexuális aktust tippeltek egy 18-29 éves fiatal férfi havi aktivitására – a valóság, legalábbis önbevallás alapján, csupán havi 4 aktus. A többség tehát azt gondolja, hogy a fiatal férfiak nagyjából minden másnap, vagyis évente 180-szor élnek nemi életet, holott a reális szám inkább az évi 50 alkalom. De ez még mindig nem a legnagyobb félreértés a kutatás szerint. Az emberek ugyanis hajlamosan azt hinni, hogy a fiatal nők sokkal gyakrabban szeretkeznek, mint amennyit önbevallás alapján mondanak a korosztály tagjai.
   A férfiak – talán a média, a reklámok, az internet vagy a közösségi oldalak hatására – azt gondolják, hogy a fiatal nők rendkívül gyakran, havi 22-23 alkalommal élnek szexuális életet. Ez azt jelenti, hogy a férfiak szerint egy átlagos 18-29 éves nőnek minden hétköznap és havonta 2-3 alkalommal hétvégén is van szexuális élménye, ami óriási eltérés a valós havi 5 alkalomhoz képest. A nők kicsit jobban tippelnek a saját nemük szexuális életéről, de még ők is jelentősen felülbecsülik az együttlétek számát: az Egyesült Államokban és a briteknél is 12 szexuális aktust gondoltak egy hónapra, ami még mindig több mint kétszerese az igazságnak.
   Azt már sokkal jobban eltalálták az emberek, hogy hány partnerrel létesítenek szexuális kapcsolatot honfitársaik 45-54 éves korukig. E tekintetben érdekes módon szinte tökéletesen pontosak voltak a tippek. Az átlagos férfi az Egyesült Államokban 19, az Egyesült Királyságban 17, Ausztráliában pedig 16 szexuális partnerről számolt be, a megkérdezettek pedig országonként 20, 17 és 16 partnerre tippeltek – a becslések szinte tökéletesek voltak.
   Eközben a nők 45-54 éves korukig 8-12 partnerről számoltak be, ennek a számnak viszont nagyjából meg kéne egyeznie a férfiak 16-20 partnerével. Az eltérés magyarázata a legnagyobb valószínűséggel az, hogy a férfiak kicsit több partnert füllentenek a valós számnál, a nők pedig kicsit kevesebbet; az előbbi csoport tehát valószínűleg hencegni akar, utóbbi pedig megfelelni a konzervatív elvárásoknak.
Persze az is elképzelhető, hogy a férfiak és nők máshogy értelmezik a szexuális kapcsolat fogalmát, és az is, hogy a prostituáltak miatt volt a férfiaknak több aktusuk, de a legvalószínűbb mégis az, hogy a válaszadók kicsit csalnak, amikor a partnerek számáról kérdezik őket – derül ki a Ténygyár.hu írásából.