Oldalletöltések száma: 8697773
2019. április 24. szerda 07:47,
György napja van.

Jó kis piknikre várják a vendégeket Dinnyésen

dinnyesi templomkert

Véget ért a nyár és az agárdi hőlégballon karnevállal általában véget szokott érni a nagyobb tókörnyéki rendezvények sora is. Egy ideje viszont még fel lehet idézni a nyár és a vigasságok hangulatát és egy remek napot lehet eltölteni a szabadban Dinnyésen, ahova a szervezők piknikezni várják az érdeklődőket.

   Szeptember 8-án, szombaton nyolcadik alkalommal rendezik meg a Dinnyési Piknik és II. Gyertek át Dinnyésre elnevezésű fesztivált a Dinnyési Hagyományőrző Központban. A pikniken reggel 9-kor meggyújtják a tüzeket a bográcsok alatt, és az esemény este 10-kor zárul.

   Bár nem főzőversenyről van szó a szervezők ennek ellenére díjazzák a legvidámabb csapatot, valamint a legjobb díszítést és tálalást. Hozott anyagból bárki bármit főzhet, grillezhet, mindössze az az egy kikötésük van a szervezőknek, hogy a főző (nem) versenyben résztvevők a csapatuk, családjuk létszáma fölött legalább 4-5 adaggal több ételt készítsenek.
   Az egésznapos program során lesz postagalamb kiállítás ismeretterjesztő előadásokkal, röptetésekkel, kerékpáros ügyességi verseny gyerekeknek a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársaival. Az ebéd után a közönség népdalcsokrokat hallgathat, néptánc bemutatókat láthat, de lesz hiphop táncbemutató, zumba és hastánc, versenytánc bemutató is. Délután Molnár Orsi nosztalgia-műsora után Böszörményi Bence zenei műsora következik, majd madárgyűrűzésre és fecskereptetésre kerül sor Fenyvesi Lászlóval. Koraeste a Trióda zenekar koncertje következi, majd a Pyrgos görög show után a Tűzveszély Rock Band koncertje zárja a műsorok sorát.
   A szervezők másjellegű programokról is gondoskodnak, hiszen lesz ügyes kezű dinnyésiek szobor, festmény, karkötő és hímzés kiállítása, látható lesz egy dísztéglagyűjtemény és a retro motorok kiállítása, de az arcfestés, ugrálóvár, és lovaskocsizás sem marad el.