Oldalletöltések száma: 8697811
2019. április 24. szerda 07:56,
György napja van.

Szuper eszköz válhat az óvszerből

ovszerbol hajgumi euronews comMagyarországon az ügyes kezű emberek némi túlzással szinte mindent meg tudnak javítani, vagy időlegesen használhatóvá tenni némi szigetelőszalaggal. Úgy tűnik, ami a magyaroknak a „szigszalag”, az a kubaiaknak az óvszer.

   A gazdasági kihívásokkal küzdő kommunista ország, amelyben sok alapvető használati cikk sem található meg, évtizedeken át szenvedett az amerikaiak által kivetett szankciók miatt. Ez viszont kivételesen leleményessé tette a kubaiakat, akik nem szűnnek meg újabb és újabb kreatív felhasználási módokat kiötleni hétköznapi tárgyak kapcsán – írta az Euronews.com.

   Így jöttek rá a karibi sziget lakói, hogy mivel az ország fontosnak tartja a szexuális egészséget, az állami támogatásnak köszönhetően az óvszerek, amelyek olcsók, könnyű is hozzájuk jutni és nagy tömegben gyártják őket, milyen tökéletesen felhasználhatóak bármilyen helyzetben.
   Így aztán van, aki borok fermentációjára használja őket, mivel ezzel meg tudja növelni az erjedő szőlőlé alkoholtartalmát, van, aki a kilyukadt autógumikat javítja, vagy horgászik vele, de az erős és nyúlékony gumival gumizzák be az iskoláslányok fonott copfjait is – derül ki az Euronews.com információjából.