Oldalletöltések száma: 10548376
2019. december 14. szombat 06:57,
Szilárda napja van.

Újságírás, másként

Manapság az egyik legkedveltebb hazai felsőoktatási szak a kommunikáció, az újságíróképzés.

   A végzett diákok zöme tévés, vagy rádiós szakember szeretne lenni. Az Egyesült Államokban ugyanakkor már rájöttek, mást kell tanítani.
   - Alighanem ez az újságírás aranykora: egyre több ember egyre több hírforráshoz jut hozzá, mint a történelemben bármikor – mondta Bill Grueskin, az újságírói kar dékánja, aki úgy véli, hogy a legtöbb szerkesztőség ugyanakkor még nem sajátította el teljesen a digitális forradalom újdonságait.
   Ezért újságírás-informatika szakot indít mesterfokozaton a New York-i Columbia Egyetem annak jeleként, hogy az internet lassan teljesen átformálja az amerikai médiát.
Ez a párosítás a digitális média műszaki vonatkozásaiban és a hírgyártásban egyaránt jártas szakemberek új nemzedékét fogja felkészíteni a mesterség új kihívásaira egy gyorsan változó médiakörnyezetben.
   Az új szakra a tervek szerint ősztől fogadnak jelentkezőket, akik öt szemeszteren át folytatják majd tanulmányaikat: három félévet járnak a műszaki tudományi karra és két félévet az újságírói karra.
   - A program célja, hogy olyan diplomásokat bocsássunk ki, akik a legmagasabb szinten művelik az újságírást és műszaki ismereteik az adatbányászattól a számítógépes képalkotásig terjednek – hangoztatta a szakember.