Oldalletöltések száma: 8697821
2019. április 24. szerda 07:58,
György napja van.

Ha csak a táblákon múlna máris kevesebb lenne a kutyaürülék Velencén

velencekutyapiszoktabla feol huEgy kutyának hasonló igényei vannak, mint egy embernek. Ennie, innia kell és időnként ürítenie. A kulturált ember ez utóbbi esetben elvonul a mellékhelyiségbe, elvégzi a dolgát és vízöblítéssel el is tüntet mindennek a nyomát. A kutya – mit tehetne mást? – ott hagyja a végterméket. A gazdájának ugyanakkor dolga lenne, hogy mindezt eltakarítsa.

   Mindez ugyanakkor cseppet sem általános. Az pedig különösen szerencsétlen, sőt igencsak bosszantó, amikor a gyalogos gyanútlanul beleép a kutyaürülékbe. Ezt szeretné végre elkerülni Velence önkormányzata azzal, hogy a kutyaürülék összeszedésére felhívó táblákat helyeztetett ki. Minderről a Feol.hu írt.

   A velenceitavi településeken is nagyon sokan tartanak kutyát, amelyek közül szép számmal visznek ki a tópartra sétálni. Ez kiváló alkalom az ebeknek, hogy kiszaladgálják magukat, a gazdák meg levegőzzenek egy jót. A baj akkor kezdődik, amikor négylábú nagy lelkesen elvégzi a dolgát és szalad is tovább. A termék pedig ott marad és nem mondhatjuk, hogy más arra járók üdvére.
   A Velence Városgazdálkodási Kft. e helyzet javítása érdekében több helyre is figyelemfelhívó táblákat helyezett ezért ki, amelyeken az áll: „Szedd össze!”. S miután különösen az idegenforgalmi szezonban sok külföldről jött vendég is magával hozza, sétáltatja négylábú kedvencét, a kedvükért angolul is kiírták: „Pick it up!” – tudta meg a Feol.hu.
   Korábban a közterületeket elborító kutyaürülők csökkentése érdekében többfelé kísérletként ingyenesen felhasználható nejlonzacskókat kiadó egyszerű automatákat helyeztek ki, de ezek súlyosan megbuktak, többnyire már másnap reggelre nem volt bennük a zacskókat tartalmazó tekercs. Kíváncsian várjuk, hogy az egyébként kiváló kezdeményezésként kihelyezett tábláknak lesz-e a hatásuk, csökkennek-e kutyapakkok a sokak által járt helyeken.