Oldalletöltések száma: 8698033
2019. április 24. szerda 08:55,
György napja van.

Fában élhetne tovább az ember

temetes foldlabdaban newskarnataka comA temetés nem az a téma, amelyre könnyed beszélgetések közben szokott rátérni az ember, ugyanakkor sajnos nagyon is foglalkozni kell vele, hiszen az emberek, a családtagok halandók, vagyis előbb-vagy utóbb sor kerül mindenki végtisztességére. A temetésnek ma már számtalan módja lehetséges, a hagyományos koporsóstól, a hamvasztás utáni szétszóratásig és hamarosan jöhet egy még szebb ceremónia is.

   Azzal, hogy a Föld népessége rohamosan gyarapodok, egyre több temetőre is szükség van, de az erre szánható területek végesek. Lehet egy nap eljön az az idő, amikor el lehet felejteni a fából készült koporsót, a földbe süllyesztett, kőlapokkal borított síremlékeket, és egy sokkal környezetbarátabb megoldás veszi át a temetkezési szokások helyét – írta a Drportal.hu a Filantropikum.com cikke nyomán.

   Két olasz designer olyan szokatlan ötlettel állt elő, amely elhozhatja a temetkezési szokások forradalmát. Anna Citelli és Raoul Bretzel azt találta ki, hogy az elhunytakat úgynevezett földkapszulákba lehetne eltemetni. Ezt a projektet Capsula Mundi-nak nevezték el.
   Ebbe a természetes anyagokból készült, lebomló kapszulába kerülne az elhunyt hozzátartozó teste, amelynek része egy csemete is, amely a temetés után fejlődni kezdhetne, és ehhez az elhunyt lebomló teste is hozzájárulna, így végül a halál egy új élet formájában jelenne meg, nagyszerű emléket állítva az elhunyt és hozzátartozói számára.
   Ez lenne az első olyan projekt, amely lefektetné a zöld temetők alapkövét, azaz nem sírok, hanem fák, bokrok, dísznövények formájában lehetne emléket állítani az elhunytak számára. Idővel egy ilyen temető igazi zöld szentéllyé válna, amely nem a halálra, az elmúlásra emlékeztetne, hanem az élet örök körforgására, a friss levegőt, árnyékot biztosító fák jótékony hatására.
   Ez a temetkezési módszer egyelőre még nem engedélyezett Olaszországban, de az Egyesült Államokban és Angliában van rá lehetőség – olvasható a Filantropikum.com oldalon.