Oldalletöltések száma: 8697780
2019. április 24. szerda 07:48,
György napja van.

Betöltötték a tíz évet, specialitásuk a kapszulás vizsgálat

kapszula. m endo kapszula huAnnak, aki manapság ki akar gyógyulni a betegségéből, két lehetősége van: felkeresi háziorvosát, aki beutalja egy szakrendelésre, ahonnan majd esetleg, ha történetesen műtétre lesz szüksége egy kórházi osztályra kerül. Mindez a hosszú várólisták miatt cseppet sem egyszerű mutatvány. A másik lehetőség, hogy ha teheti, felkeres egy jó hírű magánrendelőt.

   Székesfehérváron is szaporodnak a magánorvosi központok,, ezek közül az egyik legrégebbi az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum, amely tíz éve fogadja szép környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyókat. A jubileum alkalmából bensőséges ünnepségen emlékeztek meg az alapítók és a meghívott vendégek az elmúlt évtized sikereiről.

   Dr. Madácsy Lászlót sokan ismerhették meg az alatt a hét év alatt, amíg a Fejér Megyei Szent György Kórház I. sz. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosa volt. 2008-ban indította el – ráérezve a társadalmi és egészségügyi folyamatokra – a magánorvosi centrumát, ahol magasan képzett munkatársakkal és modern technológiával vizsgálják, gyógyítják az emésztőrendszeri betegségeket. Munkatársaival a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede és elsőként ők kezdték el a kapszula endoszkópos vizsgálatokat is.
   Ahogy az ünnepségen elhangzott, a kapszula endoszkópia mindössze 18 éve jelent meg az orvosi vizsgálatok között és sokat segít a megelőzésben. A rosszindulatú vastagbéldaganat a vezető halálokok közé tartozik Magyarországon, de szűrővizsgálatokkal, a betegség korai felfedezésével jó eséllyel gyógyítható a kór.
   A vizsgálat során egy kapszulát nyel le a vizsgált személy, amelyben egy parányi kamera található és az általa küldött, a gyomor és bélrendszerben készült képeket vizsgálja az orvos. Ennek továbbfejlesztett verziója a NaviCam navigációs kapszula rendszer, amelynek mozgását az endoszkópos szakorvos célzottan irányítja.
   A centrumban belgyógyászati, kardiológiai, nőgyógyászati és reumatológiai bajokat is vizsgálnak, kezelnek amellett, hogy az intézmény speciálisan a gasztroenterológiai betegségek felismerésére és kezelésére szakosodott.