Oldalletöltések száma: 9233368
2019. június 21. péntek 01:14,
Alajos és Leila napja van.

Végre fizethetünk a szemétszállításért

szemetszallitasHónapokon át kérdezgették egymást a szomszédok, vagy a Facebookon az egy településen élő felhasználók, hogy vajon a másik kapott-e számlát a szemétdíj befizetéséhez, de aztán az emberek belenyugodtak, hogy végre egy szolgáltatás, amelyért nem kell fizetni. De, mint tudjuk, sajnos az életben mindenért fizetni kell.

   A Velencei-tó térségében élők a napokban szembesülnek a ténnyel, hogy egyszerre akár hat hosszú boríték is éktelenkedik postaládájukban és mind a köznyelvben Kukaholdingként elhíresült Nemzet Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV) érkezett. Jó, hír, hogy nem mindet kell egyszerre befizetni.

   A napokban már olvasni lehetett a híradásokban, hogy igen hosszú idő után – állítólag – már jól működik az NHKV számlázási rendszere és az elmaradt számlákat várhatóan 2019 első negyedévének végére ledolgozza a társaság.
   Azt persze még mindig nem nagyon lehet érteni, hogy ez a korábban jól működő rendszer miért okozott szinte megoldhatatlannak tűnő feladatot az állam cégének, ahogy azt sem, vajon a informatika világában miért kap még mindig sárga csekket az az ügyfél, aki számláját rengeteg papír felhasználása, vagy a postán sorban állás nélkül akár a Díjneten keresztül, akár más szolgáltatókhoz hasonlóan a digitális számla ellenében a cég online felületén bankkártyáról is fizethetné? Reméljük, hogy idővel az NHKV is megérkezik a 21. századba.