Oldalletöltések száma: 9230030
2019. június 20. csütörtök 15:16,
Rafael napja van.

Divat lett Gárdony városban élni

gardony varoshaza gardony huSokan költöznek ki a nagyvárosokból a nyugodtabb kisvárosokba, falvakba, hogy vagy ott keressenek munkát, vagy onnan ingázva dolgozzanak egy jobb megélhetést kínáló nagyvárosban. Gárdony az elmúlt évtizedekben igen népszerűvé vált a beköltözők körében, különösen a nyaralóval rendelkező nyugdíjasok választják előszeretettel új otthonuknak a várost.

   2011 közepén Gárdony város lakossága átlépte a mindaddig lélektaninak tűnő tízezer főt, és a Népesség.com adatai szerint a lakosság becsült száma 2018-ban már messze meghaladta a 11 ezer lelket. De miután ez becsült adat, akár már a 12 ezer főt is átléphette a város lakossága, ez pedig számtalan fejlesztést igényel az önkormányzat részéről.

   Ahogy a Fejér Megyei Hírlap online Gárdony város (Agárd, Dinnyés, Gárdony) polgármesterétől, Tóth Istvántól megtudta, a városban jelenleg száz lakás épül, és további száz házra nyújtottak be építési engedély iránti kérelmet.
   Gárdony számára kiemelten fontos a bölcsődei és óvodai férőhelyek számának növelése is. A meglévő bölcsődei kapacitást újabb négycsoportos bölcsőde építésével bővítik, terveik szerint pályázati forrás felhasználásával 2019-ben el is kezdik az építkezést. Gárdony óvodáiban a 2008-as 280-nal fővel szemben, 2018-ban már 420 gyereket nevelnek.
   A megnövekedett népességnek köszönhetően szükség van egy újabb felnőtt- és egy gyermekorvosi körzet kialakítására, emellett a város védőnői hálózatát is bővíteni kell. A szolgáltatásoknak helyet biztosító épületegyüttes terveztetését már is megkezdték.
   Sikeres a kisebb forgalmú utak közös finanszírozású felújíttatása, amelyek során az önkormányzat 60 százalékot, míg az utcákban ingatlannal rendelkezők közössége 40 százalék összeget fizet a megújult, szilárd burkolatú utakért.
   A 2019-re tervezett további fejlesztések, beruházások sorában szerepel a gárdonyi könyvtár, az egykori református iskola, a dinnyési kúria, az agárdi Csuka csarnok melletti szolgáltatóház és a temető ravatalozójának felújítása – derül ki a Feol.hu-nak Gárdony polgármesterével, Tóth Istvánnal készített interjújából.