Oldalletöltések száma: 9233504
2019. június 21. péntek 01:39,
Alajos és Leila napja van.

A láthatatlan lények is mi vagyunk

lathatatlan lenyek boritoHajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ami 12-15 évvel ezelőtt történt, az már történelem, elavult, okafogyott, hiszen például akik másfél évtizede születtek, már középiskolások, vagyis hosszú időről beszélünk. Pedig az akkoriban történtek mindmáig kihatnak életünkre és sajnálatos módon az emberi természet, viselkedés sem változott ez idő alatt.

   Gyors egymásutánban kétszer is arról számolhatunk be, hogy a Vé alapító-főszerkesztője könyvet, majd hangoskönyvet adott ki és ami bizonyára sokaknak lényeges, mindegyik ingyen elérhető, letölthető. A most megjelent Láthatatlan lények című hangoskönyv írásai 2004 és 2008 között jelentek meg, de aktualitásukból mit sem veszítettek.

   Máté G. Péter újságíró, írásai több mint negyven napi-, heti- és havilapban, újságban jelentek meg, volt munkatársa a régi Danubius Rádiónak, dolgozott külsősként a Magyar Televízió, Duna TV műsoraiban, főszerkesztője volt huszonegy évig a Velencei-tó térsége televíziójának, a Tó Tévének, majd a Pusztaszabolcs TV-nek. Sajtóbeli munkái mellett eddig négy novellás-, öt, a hazai sajtóban napvilágot látott publicisztikáit, jegyzeteit összegző kötetet és öt hangoskönyvet adott ki, jelentetett meg. A hangoskönyvek érdekessége amellett, hogy értelemszerűen mindegyiket a szerző írta, ő is olvasta fel, hangra vágta meg, szerkesztette egységes – hangos – kötetbe az írásait.
   A Láthatatlan lények, a sorrendben ötödik hangoskönyve az első olyan, amely a közélettel, mindennapi sorsunkkal, életünkkel foglalkozó újságírói cikkeket, jegyzeteket tartalmaz. A rövid, egyenként alig több mint kétpereces jegyzetek ébren tarthatják hosszú útjaikon az autósokat, segíthet az olvasással már nehezen megbirkózó idősebbeknek, látásukban korlátozottaknak,és mindenkit elgondolkodtathatnak, akik az unásig hallott dalok, idegesítő hírek mellett hajlandóak mást is meghallgatni.