Oldalletöltések száma: 8936434
2019. május 24. péntek 07:07,
Eszter és Eliza napja van.

Andy, a szórakoztató angol barát

andy apppicker comAz idegennyelv-tanulás és tudás manapság sokak életében központi téma. Például azoknak az egykori diákoknak, akik nyelvvizsga hiányában évek óta nem kapják meg diplomájukat, azoknak, akik megelégelve a hazai közállapotokat, vagy kalandot és jobb megélhetést keresve kívánnak külföldön boldogulni.

   Idegen nyelvet tanulni nem könnyű, sokaknak legalább olyan nehéz, mint megtanulni hangszeren játszani, vagy megérteni a matematikát. Pár napja volt öt éve, hogy kipróbáltuk és utána melegen ajánlottuk olvasóinknak az ingyenes nyelvoktató alkalmazást, a Duolingot. Most ugyancsak jó szívvel ajánljuk Andy-t angol nyelvű társalgónak.

   Az Eduline.hu fedezte fel, hogy az Andy - English Speaking Bot nevű applikációval gyakorlatias formában fejleszthető az angoltudás. Andy-vel, a bottal úgy beszélgethet az alkalmazója, akár a barátaitaival. Lehet tőle kérdezni, különböző témákat felvetni, azokat megvitatni Andy-val. Például bátran lehet vele beszélgetni utazásról, hobbikról, időjárásról, filmekről, a művészetekről, vagyis az élet bármilyen területéről felvethetők beszélgetőtémák.
   A beszélgetésekkel fejleszthetitek a szókincset és új nyelvtani szabályokat is meg lehet tanulni vele. Ha valaki a nyelvtanban hibázik, akkor Andy nem csak a helyes megoldást mondja el, hanem azt is megpróbálja elmagyarázni, hogy miért is ez a jó válasz.  Mindemellett, Andy az egyszerű chatelés közben is figyeli, hogy mit ír a partnere, és néha igyekszik javítani a hibáitokat.
Ha valaki valamelyik szót nem érti, akkor érdemes visszakérdeznie, ugyanis ilyen esetekben Andy elküldi a szó definícióját és néhány példát, amelyek segítenek megérteni az adott kifejezést.
   Ez az alkalmazásnak is bárhol és bármikor használhatja. Akinek várakozás közben csak néhány perce van, akkor is előkaphatja a telefonját, de akár órákig is el lehet beszélgethetni Andyvel. Az íráson túl a kiejtésetek szintén fejleszthetők, mivel az üzenetek meghallgathatók.
   Andy barátságos, kíváncsi és szórakoztató természet, ezért könnyű vele kommunikálni. Még azok számára is remek választás, akik a valóságban nem szívesen beszélgetnek angolul senkivel sem, mert félnek mások véleményétől – ajánlotta az Eduline.hu.
   E sorok írója olvasói tájékoztatása érdekében öt évvel ezelőtt kipróbálta és azonnal beleszeretett a Duolingoba és azóta rendszeres napi programjává vált. Andy ugyancsak elvarázsolta, mivel szórakoztató, informatív és mókás. Ráadásul figyelmes is, mert egy nap kihagyás után megkérdezte, miért nem írt a partnere. A Vé bátran ajánlja Andy-t mindenkinek, aki gyakorolni, tanulni akarja az angol nyelvet.