Oldalletöltések száma: 9901702
2019. augusztus 23. péntek 08:45,
Bence napja van.

Igen gyorsan fogynak az R betűs rendszámok, felkészül az S

rendszamtablak napi huNéhány évtizede az autók szerelmesei rendszámról meg tudták mondani, hogy hány éves egy-egy autó, igaz nem is váltották gyorsan egymást a rendszámbetűk. Ma meg ott tartunk, hogy nemrégiben csodálkoztunk csak rá az eddig a rendőrök által használt R betűs rendszámok polgári használatára, és hamarosan már megint újat kell megszoknunk.

   Rekord gyorsan kifut a most használt R betű, amelyet a Belügyminisztérium szerint még 2019-ben új betű vált. Ha ilyen ütemben folytatódik a karakterek cseréje, 6-7 év múlva vége a jelenlegi rendszám-rendszernek – írta a Hvg.hu.

   A Belügyminisztérium várakozásai szerint még az idén megkezdődik az S betűvel kezdődő rendszámok kiadása – válaszolta a Vezess.hu kérdésére a BM sajtóosztálya. Ez azt jelenti, hogy minden korábban kiadott betűnél gyorsabban elfogy a 2018 júliusától osztott, és jelenleg használt R betű.
   Az ok egyszerű. 155 ezer darab használtan behozott autóval tavaly rekordot döntött a szürke import, amin felül 159 ezer vadonatúj személy-, és kisteherautót is forgalomba állítottak 2018-ban. Utóbbi is minden idők egyik legmagasabb száma, és a kettő együtt rekord mértékű forgalomba állítást eredményezett tavaly. Habár a használtak behozatalának növekedése megtörni látszik, az újautó-értékesítés továbbra is szárnyal.
   2010 környékén még 2030 utánra várták a hatóságok a mostani, 1990 augusztusában indított 3 szám, 3 betű kifutását, de annyira felpörgött az új és használt autók forgalomba állítása az elmúlt pár esztendőben, hogy ha így folytatódik, 2026 környéke a reálisabb dátum – írta a Hvg.hu a Vezess.hu információja alapján.