Oldalletöltések száma: 8936743
2019. május 24. péntek 08:04,
Eszter és Eliza napja van.

Tavasz itt, csere ott

gumicsere maradokapenzemnel blog huHamarosan kezdődik a félévente esedékes gumiabroncscsere, még pedig ezúttal értelemszerűen téliről a nyárira. De e feladat mellett is van mit tenni annak az autósnak, aki odafigyel járművére és biztonságára.

   Fontos, hogy amennyiben tartósan 7 fok felett van az átlaghőmérséklet, akkor a téli gumikat cseréljük le nyárira, mert ha téli abroncsokkal vezetünk a melegebb napokon, a gyengébb tapadás miatt megnőhet a fékút nagysága, valamint nehezebbé válik a kocsi irányíthatósága – javasolta a Police.hu.

   Mielőtt a nyári gumikat felszerelnénk a gépjárműre, ellenőrizzük a gumik életkorát, ugyanis a korral romlik a minőségük is, valamint győződjünk meg arról, hogy megfelelő-e a gumiabroncsok profilmélysége. Érdemes átvizsgáltatni a lengéscsillapítókat, a fékek állapotát, a fényszórók beállítását, a kormány és a futóművek állapotát, ugyanis a kátyús utak miatt szükséges lehet a futóművek szakszerű beállítására, a kipufogórendszert, és az akkumulátor töltöttségét.
   Az ablaktörlőkről távolítsuk el a szennyeződéseket, olyan évszaknak megfelelő szélvédőmosó folyadékot válasszunk, amely oldja a szerves anyagokat, így jóval könnyebb a szélvédőre csapódott bogártetemek eltávolítása. Amennyiben csíkosan törölnek a lapátok, ki kell cserélni azokat.
   Szükség esetén érdemes a lég- és pollenszűrőket is cserélni, mivel ezek nagyban befolyásolják a belső levegő minőségét. Tisztíttassuk ki a gépjármű légkondicionáló berendezését is, mert ha a gombák és baktériumok telepedtek meg benne, azokat a készülék az első használatkor befújja az utastérbe, az pedig ártalmas lehet az egészségre.
   Az átvizsgálás után javasolt egy teljes, alvázmosással egybekötött tisztításra is elvinni gépkocsinkat, hiszen az utak jégmentesítésére használt szereket csak így tudjuk megfelelően eltávolítani, egyébként ezek az anyagok könnyedén beivódnak a jármű különböző réseibe, ami szétmarhatja az elemeket – írta a Police.hu.