Oldalletöltések száma: 8936694
2019. május 24. péntek 07:57,
Eszter és Eliza napja van.

Tennivalók tavaszi nyaralónyitáskor

nyaraloA Velencei-tó körüli településeken (is) sokezer nyaralóingatlan található, amelyek jelentős részét telente magára hagynak a tulajdonosok, hogy a tavasz beköszöntével újra birtokukba vegyék a hétvégi házakat. Remélhetőleg keveseknek lesz kellemetlen meglepetésben lesz részük és csak az ilyenkor elvégzendő feladatok sora vár rájuk.

   Nyilván minden tulajdonos azzal kezdi az első tavaszi látogatását, hogy alaposan körbejárja a nyaralóját, nem sérült-e valamelyik fal vagy ablak, átnézi a tetőt, nem hiányzik-e egy-két cserép, majd következhetnek a részletesebb feladatok.

   Sajnos mindenféle figyelmeztetés ellenére sokan hagyják védelem nélkül a vízaknájukat, ezért először azt érdemes megnézni. Ha víz van benne, már rossz jel, ahogy az is, ha a vízóra más értéket mutat, mint a késő őszi víztelenítéskor.
   Érdemes végignézni a kerítést, ha van, a pincét, padlást, kamrát is, nem rongálódott-e meg a szerkezetük, vagy nem költöztek-e be hívatlan vendégek a hideg elől, mint például egy nyest- vagy egércsalád. De helyes ellenőrizni a nyílászárókat is, a tulajdonos így győződhet meg arról, hogy nem törtek vagy surrantak-e be nyaralónkba távollétünk alatt, és ellenőrizzük, hogy hiányzik-e bármi a leltárból. A belső átvizsgálás következő lépése a falak és mennyezet mustrája, ott láthatók ugyanis egy esetleges beázás jelei, ez szokott az egyik leggyakoribb probléma lenni egy magára maradt ház esetében.
   Az épület áram alá helyezése, vagyis a biztosítók felkapcsolása után érdemes ellenőrizni az elektromos berendezéseket is.
Fontos, hogy ha olyan kár keletkezett, amelyre kiterjed az épület biztosítása, azonnal jelenteni kell a biztosító felé a gyors kárügyintézés érdekében. nagyon hasznos, ha fotók is készülnek az aktuális állapotokról jó, ezek segíthetik a kárrendezési folyamatot – írta a Lakásbiztositás.clb.hu.