Oldalletöltések száma: 8936503
2019. május 24. péntek 07:18,
Eszter és Eliza napja van.

Milliárdokból fejlesztik idén Gárdony várost

katlan 1 fejervar huGárdony város egy dinamikusan fejlődő kisáros, mind több lakossal. Pár éve nagy hír volt, hogy a lakosok száma elért a tízezret, ma meg már majdnem kétezerrel többen élnek a szép fekvésű városban. Ahhoz, hogy Gárdony város (Agárd, Dinnyés és Gárdony) élhető település legyen, sok fejlesztésre van szükség.

   Gárdony képviselő-testülete is elfogadta a város 2019. évi költségvetését, a képviselők a bevételi és kiadási főösszeget idén 4 milliárd 436 millió forintban határozták meg.

   Ahogy Tóth István polgármester a Feol.hu-nak elmondta, a saját 700 millió forintos bevételük a lakosság számához viszonyítva csekély, főleg a legfontosabb adónem, az ipar­űzési adó területén folyik be kevés pénz.
   A város a dinnyési iparterület után megkezdte az agárdi iparterület kialakítását is, ahol az elsőként jelentkező vállalkozók már építkeznek is. Az infrastruktúra kialakítására TOP-os források is rendelkezésükre állnak, amelyeket meglévő tartalékaikból fognak kiegészíteni.
   Pályázati források és saját keretük felhasználásával kétmilliárd forintot meghaladó fejlesztéseket hajtanak végre idén. Ahogy a polgármester elmondta, a költségvetésük elegendő forrást biztosít zöldfelületeink gondozására és felújítására, emellett az intézmények, kulturális és sport­egyesületek, a városban működő civilszervezetek is számíthatnak anyagi támogatásra.
   Mindin település életében központi kérdés az utak, járdák állapota: Gárdony városban idén utcák, sétányok és járdák építése is sor kerül majd. Többek között a gárdonyi városrészben lévő Posta utca és Bóné Kálmán utca forgalmas kereszteződését körforgalommá alakítják. Agárdon elkészítik a Csongor sétányt, amely megteremti az iskola és óvoda biztonságos gyalogos és kerékpáros megközelíthetőségét is. Megújul a sokak által látogatott gárdonyi könyvtár is, a munkálatokra mintegy 65 millió forintot költenek majd, 80 milliót pedig a tavaly év vége felé átadott Katlan sportcentrumhoz kapcsolódó kiszolgáló épületek megépítésre költ az önkormányzat.
   A beruházások, fejlesztések, építkezések felsorolása közel sem teljes, akit részleteiben is érdekelnek mindezek, megtalálhatják az idevonatkozó információkat a Gárdony.hu oldalon.